zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

Sterke bank van V.V.G.Z. geeft doorslag: vogels winnen bij Dauwendaele

12 september 2010 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag speelde VVGZ de uitwedstrijd tegen Dauwendaele dat de eerste wedstrijd verloor met 5-0 tegen alblasserdam.

Met een fitte selectie begonnen we in de volgende elf: vd. Borst- Sas, versteeg, de Geus, Watamaleo- v.d. Pol, Vermeulen, Straks- Yeboah, Dell Avo, Bezemer. Wisselspelers waren Tycho Los, Tjardo Boom, Darlyson Gerardus en Erik Zwaan en met deze bank blijkt wel dat de concurentie bijzonder groot is dit seizoen.

We begonnen sterk tegen een massaal verdedigend Dauwendaele dat geleerd had van de vorige wedstrijd en nu met 8 mensen rond hun eigen zestien speelde. In de 3e minuut was het Jeroen die 2 tegenstanders uitspeelde en keihard op de lat schoot. Dauwendaele kon niet anders dan achter ons aan lopen en na 10 minuten kapte Richard zijn tegenstander uit en schoot met links over.

Het wachten was op de 0-1 die eigenlijk niet kon uitblijven. In de 17e minuut was het Kevin die een diepe bal van Rick van zijn voeten geplukt zag worden door de keeper. Aan de andere kant kwam Dauwendaele een keer door via de linkerkant maar het schot vanaf 20 meter ging voor het doel van Gerard langs die verder de eerste helft niks meer te doen kreeg. In de 30e minuut een kans voor Michael die een steekbal van Kevin voorlangs schoot. En net als vorige week had de wedstrijd al lang beslist moeten zijn. In dezelfde minuut opnieuw een lange bal van Rick en ditmaal was het Richard die voorlangs schoot.

In de 38e minuut snelde Richard langs zijn tegenstander snelt en legde de bal klaar voor Michael,die de bal echter maar half raakte zodat de keeper redding kon brengen. In de 41e minuut bereikte Kevin met een voorzet de geheel vrij staande Jeroen bij de tweede paal maar ook dit schot verdween aan de verkeerde kant van de paal. En zo was de ruststand 0-0 in een eerste helft met 8 100% kansen, 35 minuten balbezit en Gerard die slechts 1 keer een bal in de buurt van zijn doel had gehad.


De 2e helft begon precies zo als de eerste en in de 46e minuut bediende Richard na een goede actie Michael, maar deze schoot voorlangs. In de 49e minuut dan eindelijk de dikverdiende 0-1 toen Jeroen met een goede steekbal Michael bediende, die zijn eerste van dit seizoen binnen schoot: 0-1.We gingen er eens goed voor zitten want Dauwendaele moest nu toch iets aanvallender gaan spelen. In de 58e minuut kreeg Gerard eindelijk wat te doen, maar hij was net te laat en haalde zijn tegenstander buiten de zestien onderuit en moest met rood naar de kant. En daar waar we elke week een reservekeeper bij ons hebben was deze door omstandigheden niet aanwezig vandaag. Na lang overleg Dennis van der Pol in het doel voor Gerard. Het was voor ons toch wel afwachten hoe Dennis het zou gaan doen met zijn veel te grote handschoenen. Voor ons was het ook wel duidelijk dat dit nooit meer zou gebeuren op dit niveau.

Opeens waren we de weg kwijt en zette Dauwendaele druk naar voren. Met Tjardo voor Jeroen een extra middenvelder zodat Richard en Michael samen voorin bleven. In de 64e minuut toch wel de verassende gelijkmaker toen de 1-1 werd binnen gekopt. Na de gelijkmaker kwam Erik voor Michael en ging Kevin voorin spelen en was het VVGZ dat met 10 man opnieuw de betere ploeg werd. Vooral Tjardo was met zijn goede invalbeurt een plaag voor de Dauwendaele verdediging. In de 83e minuut schoot Rick die een vrije trap naast en leek het erop dat we hier onnodig punten lieten liggen. Inmiddels was ook Darlyson in het veld gekomen voor Richard. In de 84e minuut was het Tjardo met opnieuw een goede voorzet maar Kevin schoot van dichtbij naast. En dan het moment van de middag in de 93e minuut: Erik met een steekbal op de opnieuw sterk ingevallen Darlyson die in twee keer de bal achter de keeper schiet en ons op een 2-1 voorsprong zet tot grote opluchting van spelers en de weer veel aanwezige VVGZ- supporters.

1-2 is ook de einduitslag in een wedstrijd die al voor de rust beslist had moeten worden maar uiteindelijk werd gewonnen omdat we beschikten over een zeer sterke bank wat vandaag de doorslag gaf. Volgende week uit naar Vlissingen dat zich behoorlijk versterkt heeft en ook 6 punten heeft uit 2 wedstrijden.

(foto )
Darlison Gerardus maakte opnieuw de winnende treffer

Lees meer over:

voetbal vvgz
Deel dit bericht met je vrienden!