donderdag 9 december 2021

Alles over Zwijndrecht

Brand in opslag van stro bij manege De Hoge Devel

30 juli 2010 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - De opslagruimte van stro en hooi bij een manege is in brand gevlogen. Op donderdagmorgen 29 juli 2010 omstreeks 05.45 uur kwam er een alarm vanuit de manege aan de Munnikensteeg in Zwijndrecht.

Een beveiliger ging direct kijken en ontdekte de brand bij de ruimte voor stro- en hooiopslag. Direct belde hij de brandweer. Verder keek hij of de paarden veilig waren. Deze stonden niet binnen maar buiten in de wei. Waarschijnlijk is de brand begonnen door broei in het stro en hooi. De brandweer zette onder andere een schuimblusvoertuig in. Dit was de eerste keer dat de brandweer het voertuig gebruikte. Deze werd eind juni officieel in gebruik genomen. Bij de bestrijding van de brand gebruikte de brandweer Zwijndrecht ook twee blusvoertuigen en een laddervoertuig. In eerste instantie bluste de brandweer het vuur en later haalde een kraan stap voor stap de ruimte leeg. Dat werk duurt naar verwachting tot donderdagmiddag. De schade bleef beperkt tot de opslagruimte. De rest van de manege liep vooralsnog geen schade op.

 Foto's: Pieter de kreij

Deel dit bericht met je vrienden!