dinsdag 11 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Meer deelnemers dan ooit aan Verkerkloop

22 mei 2010 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT -De 33ste Verkerkloop, die afgelopen woensdag werd gehouden, heeft een groter deelnemersveld gehad dan ooit tevoren.

In totaal kwamen er bijna 2500 (exact: 2457) lopers in actie, waarvan 1157 kinderen die meededen aan het Zwijndrechts Scholenkampioenschap en 1300 deelnemers die zich hadden ingeschreven voor  de 5 en 10 kilometerloop. Onder deze laatste groep waren ook 113 bedrijventeams.

Met deze massale deelname mag de Verkerkloop zich de – wat aantal deelnemers betreft –grootste sportmanifestatie van Zwijndrecht noemen.

De Verkerkloop wordt door de Verkerk Groep georganiseerd in samenwerking met Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel, die een belangrijke bijdrage levert aan het inzamelen van de gelden voor de goede doelen die uit de opbrengst (sponsorgeld en inschrijving van bedrijventeams) een bijdrage krijgen.

Nog tijdens de loop werd een cheque ter waarde van € 12.250 voor de gehandicaptensport in Zwijndrecht overhandigd aan de ambassadeur Gert Jan van der Linden. Ook gingen er cheques van elk € 2650 naar vertegenwoordigers van fondsen die onderzoek doen naar twee ziekten: ALS, een aandoening van de zenuwcellen die de spieren in het menselijk lichaam aansturen en PAH ofwel pulmonale arteriële hypertensie: een vooralsnog ongeneeslijke longziekte.

Het Scholenkampioenschap werd dit jaar gewonnen door De Noterbalk. Tweede werd OBS De Twee Wieken en derde de Develhoek.

De winnaars van de 5 en 10 km waren:

5 km heren: 1. Aissa Marquoum; 2. Aart-Peter Baan en 3. Michael Groenewegen.
10 km heren: 1. Reinier Burgemeester; 2. Edgard Creemers en 3. Martin Verveer.
5 km dames: 1. Fanny van Maanen; 2. Cora Vlot en 3. Daniëlle Groeneveld.
10 km dames: 1. Anne Zijderveld; 2. Yvonne Dijksman en 3. Gerda Huiskamp.

De bedrijvenloop werd gewonnen door een team van Florensis, gevolgd door teams van Verzekeringsbeheer en de Verkerkgroep.

De 34ste Verkerkloop is gepland voor woensdag 18 mei 2011.

Voor alle uitslagen zie www.verkerkloop.nl

Lees meer over:

verkerkloop
Deel dit bericht met je vrienden!