dinsdag 11 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Jeannette Quakkelaar zorgt voor een nieuw ontmoetingspunt in Zwijndrecht

20 mei 2010

ZWIJNDRECHT - Jeannette Quakkelaar is al jaren een beroepskunstenaar. Ze heeft haar  talent niet van een vreemde geërfd. Haar moeder is zelf ook altijd al creatief bezig geweest, maar heeft zelf nooit de kans gehad om haar hobby verder te ontwikkelen, omdat ze ook de zorg had over drie dochters. Jeannette Quakkelaar heeft er daarom voor gekozen om zelf geen kinderen te krijgen, zodat ze al haar aandacht kan richten op haar werk.

Jeannette Quakkelaar vertelt enthousiast: "Mijn opa was ook altijd al bezig met schilderen en creatief bezig en de opa van mijn oma was de  beroemde zeeschilder Johannes Christiaan Schotel, die begraven ligt in Dordrecht, in de Dordtse Dom. Al met al is er altijd al veel creativiteit binnen de familie geweest".

Het mooiste wat ze gemaakt heeft vindt ze "altijd het laatste werk dat je maakt". Ook is ze altijd op zoek naar "het ultieme kunstwerk". Het  laatste kunstwerk wat ze gemaakt heeft, staat bij de foto's hier onder.

In Zwijndrecht was er tot voor kort een theater genaamd 'De Uitstek'  waar verschillende activiteiten werden georganiseerd zoals:  muzieklessen, feesten en danslessen, maar dat is opgeheven door de gemeente omdat het meer kostte dan dat het opleverde. Zodoende is Zwijndrecht een belangrijk ontmoetingspunt kwijtgeraakt. Jeannette Quakkelaar wil daarom van haar atelier ook een dergelijk middelpunt  maken.

Sinds kort verhuurt ze een ruimte in haar atelier aan mensen die er lessen geven zoals yoga en buikdanseressen. Ze is op het idee gekomen doordat iemand haar een e-mail had gestuurd met de vraag of ze ook yogales gaf en of ze ook een yogazaal verhuurde. Daarom besloot ze om een ruimte in haar atelier te verhuren. Ze had nog een ruimte in haar atelier die nog beschikbaar was en daarom dacht ze "daar valt wel wat mee te doen".

Inmiddels verhuurt ze de ruimte aan 2 buikdanseressen, 2 yogaleraressen en een meditatie en donderdagsmiddags maakt een modevakschool gebruik van haar atelier.

Voor meer informatie over Jeannette Quakkelaar, zie www.jeannettequakkelaar.nl

Deel dit bericht met je vrienden!