donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Stichting Graag Gedaan wint Forta Award 2010

30 april 2010 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT -De huurders van de Zwijndrechtse woningcorporatie Forta hebben hun favoriet gekozen: de Stichting Graag Gedaan wint de Forta Award 2010. Dinsdag 27 april ontving deze vrijwilligersorganisatie de prijs in wijkcentrum Xiejezo in Zwijndrecht.

Stimulans
De Forta Award is door Forta in het leven geroepen als extra stimulans voor organisaties of personen die zich in de gemeenten Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht op structurele wijze inzetten voor de samenleving. De prijs bestaat uit een uniek beeldje en een geldbedrag van € 5.000.

Nominaties
Vanaf december 2009 werden personen en organisaties in de regio opgeroepen om zich voor de award in te schrijven. In totaal gaven negentien organisaties aan deze oproep gehoor. De jury maakte een eerste selectie door drie organisaties te nomineren: Scouting Vereniging Heerjansdam, Stichting Vakantiebesteding Zwijndrecht en Stichting Graag Gedaan.

Huurders kiezen
Forta riep haar huurders op om de uiteindelijke winnaar van de Forta Award te kiezen. Door middel van een antwoordkaart in het Forta Magazine konden zij hun stem uitbrengen. Ruim 50% van de stemmen van de huurders ging naar Graag Gedaan. Deze organisatie adviseert en begeleidt mensen die behoefte hebben aan hulp van welke aard dan ook. Doelstelling is om samen een goede oplossing te vinden.

Speelbos
Gisteren werd in wijkcentrum Xiejezo in Zwijndrecht op feestelijke wijze de award uitgereikt. Ben Meijering, directeur van Forta, roemde de werkzaamheden van de drie genomineerde organisaties en benadrukte het belang van het werk van vrijwilligers voor onze samenleving. Vervolgens overhandigde hij de award en een cheque van € 5.000 aan Ria Guns, Anny Damen en Arend Hofland. Met deze geldprijs wil de organisatie haar diensten bij een breder publiek bekend maken. Ook de andere twee genomineerden gingen niet met lege handen naar huis: zij ontvingen beiden een cheque van € 500.

Foto: Arend Hofland, Anny Damen en Ria Guns (v.l.n.r.) van Stichting Graag Gedaan, dolblij met de Forta Award.

Deel dit bericht met je vrienden!