donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Litouwse dame's op werkbezoek bij chocolaterie

22 april 2010 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Op donderdag 22 april waren 4 docenten van een bakkerijopleiding in Litouwen op werkbezoek geweest in de chocolaterie (‘t Chocoladehuys). Deze docenten zijn een week te gast bij de opleiding Brood&Banketbakken van het Albeda College te Rotterdam. In het kader van een Europees uitwisselingsproject, komen ze hier ervaringen op doen.

Een opleiding tot chocolatier bestaat in Litouwen nog niet. Daarom willen ze zich deze week vooral oriënteren op het mooie vak van chocolatier. Deze middag brachten ze een bezoek aan de chocolaterie (‘t Chocoladehuys) en leerden ze een bonbon maken, gevuld met een roomcanache, op smaak gebracht met de volksdrank van Litouwen: Wodka.


Het maken van bobon's met pure chocolade.

Het maken van bonbon's met melkchocolade.

Als verrassing mochten ze ook een foto met chocola maken.

Het resultaat mocht er zijn!

Foto's: Ad van Herk

Lees meer over:

chocoladehuys
Deel dit bericht met je vrienden!