donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Schaakvereniging Zwijndrecht degradeert uit eerste klasse

19 april 2010

ZWIJNDRECHT - Het is pijnlijk, maar na een heroïsch gevecht waar de stukoffers links en rechts om de oren vlogen kwam het eerste team van Zwijndrecht één punt te kort. De complimenten waren voor het al gedegradeerde Onesimus dat zijn sportieve plicht opgewekt vervulde.
 
Kees van ’t Hoff (eerste teamspeler van Zwijndrecht): "Doordat de uitslag van Papendrecht/Alblasserdam al bekend was (3-5 verloren van Chess) wisten we dat we met in ieder geval 5,5-2,5 moesten winnen om gelijk te komen met Papendrecht. Het onderlinge resultaat zou dan beslissen en die wedstrijd hadden we gewonnen. Vorige week hadden Jos de Bruin en Henk van Gemerden al vooruit gespeeld en de tussenstand was 1,5-0,5 voor ons. Uit de resterende 6 partijen moesten we dus 4 punten halen en dat was een opgaaf, maar wel te doen.
 
Teus Slotboom  jr, Ronald van Keeken en ondergetekende wisten te winnen, dus het was inmiddels al 4,5-0,5 voor Zwd. Één puntje uit drie partijen en we waren veilig. Martijn Vos had met wit een prettige stelling, de tegenstander stond “opgevouwen”. Martijn dacht dat een stukoffer voor twee pionnen voldoende zou zijn om door te lopen, maar die vlieger ging niet op en Martijn verloor.
 
Nog niets aan de hand: Lennard stond in een remise stand en Wim van Dijk stond beter. Een aanval op de koningsstelling en zijn tegenstander stond met de rug tegen de muur. Maar toen gebeurde het: Wim bracht een combinatie op het bord die veelbelovend was, het zou een kwaliteit opleveren, dat was zeker. Zijn pionnenstelling zou een paar gaten hebben maar er was niets aan de hand. Om dat echter te vermijden schoot Wim een bok zoals ik hem dat zelden heb zien doen: ipv een kwaliteit voor een stuk achter. Wim probeerde nog te keepen maar er was geen houden meer aan. Hij verloor en toen werd het opeens heel somber voor Zwd. Alleen Lennard was nog bezig en die moest dus ijzer met handen breken. Dat lukte niet en ook door tijdgebrek ging ook die partij verloren.
 
Met andere woorden: één bordpuntje ontbreekt om in 1B te blijven, het is niet anders."

(Foto: Tom van Bokhoven, www.tomsschaakboeken.nl)

Deel dit bericht met je vrienden!