donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Watertoren verkocht

18 april 2010

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse watertoren die al meer dan honderd jaar trots aan de waterkant staat is recent van eigenaar verwisseld. Vaak is er in Zwijndrecht geprobeerd om in de oude Zwijndrechtse watertoren een activiteit te beginnen. Activiteiten uiteenlopend van museum tot en met cafe restaurant. 

Het waterleidingbedrijf Oasen heeft altijd vastgehouden aan het gesloten houden van hun terrein . Ook recent bij de aanleg van de waterleiding van Dordrecht naar Zwijndrecht was er geen sprake van een verandering in dit standpunt. Het verbaasde raadsleden en burgemeester dan ook dat zij recent te horen kregen dat de watertoren verkocht is aan de voormalige eigenaar van het bedrijf Bolidt. 

Deze van origine Zwijndrechtenaar wil met de aankoop van de watertoren een zelfde initiatief ontwikkelen zoals dat in het Dordtse bij villa Augustus plaatsvindt. Burgemeester Scholten die namens Zwijndrecht commissaris is bij Oasen was ook verbaast dat hij niet op de hoogte was van de verkoop. Hij was zelfs nog bezig met een initiatief om de originele kap terug te krijgen op de watertoren. 

In een gesprek met de voormalig ondernemer bleek hem wel dat deze gegadigde een serieuze ontwikkelaar is met oog voor de historie. Er mag bij het rijksmonument nog wel een gebouwtje bijgebouwd worden. Voor Zwijndrecht is dit geen verkeerde ontwikkeling en past mooi in het gebied van het Drechtsteden beeldenpark. Hoe de verdere ontwikkelingen nu staan is nog niet geheel duidelijk maar dat er doorgezet wordt is wel duidelijk. 

De burgemeester moet de gemeenteraad nog informeren als vertegenwoordiger van van de raad bij Oasen.

 

Lees meer over:

oasen bolidt watertoren
Deel dit bericht met je vrienden!