donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Henk Pasveer opent Wellness centrum aan de Pr. Mauritsstraat

22 februari 2010

ZWIJNDRECHT - Het was een gezellige zaterdag in het Wellness centrum aan de prins Mauritsstraat 37 a in Zwijndrecht. Gezelligheid gaat boven grootte aantallen mensen aldus Herman en Chris. De aanwezige bezoekers luisterden naar de openingstoespraak van de Nestor van de Zwijndrechtse gemeenteraad Henk Pasveer.

Henk Pasveer is sinds 1977 actief in de gemeenteraad en Chris Moorman van de Lingam is sinds 1977 actief in de politiek. Chris, Herman en Ellen werken met zijn allen samen in het Wellness centrum Slank en fit. Een samenwerking die door de jaren heen ontstaan is. Herman en Ellen hadden voorheen een horecagelegenheid en een videotheek op het genoemde adres. Door allerlei omstandigheden werd dat niet doorgezet. Een veranderende markt en meer onplezierige zaken. Herman en Ellen hadden zich ingezet voor jongeren en deden aan opvang en begeleiding. Daarin waren ze tegen de lokalke politiek opgelopen. Chris Moorman had hun daarin zoveel mogelijk geholpen.

Henk Pasveer refereerde nog eens aan die periode waarin Herman in de commissie Algemene Zaken had ingesproken waarvan hij destijds voorzitter was. Geen onvertogen woord echter ging tussen de partijen heen of weer. Henk Pasveer begon met een aantal zaken op te noemen die hij en Chris samen hadden meegemaakt, op het VNG congres maar ook bij de Chinees in Nunspeet. Juist de verschillen tussen Henk en Chris benadrukte hij maar ook de wijze waarop zij door de jaren heen hadden samengewerkt. Henk noemde die plezierig en vond het daarom dan ook heel fijn dat Chris hem voor de opening gevraagd had. Hij vond het ook bijzonder dat de breedte van het aanbod van artikelen en diensten zo mooi op elkaar afgestemd waren. Hij zag wel dat Ellen op de achtergrond de stuwende kracht was. Met het aanslaan van een klankschaal en het draaien eromheen toverde Henk de klanken die daarbij horen tevoorschijn en verbaasde de bezoekers met zijn handigheid. Na de opening ontving Henk een Jaspis als dank voor de opening. De Jaspis komt uit het gebied van de stad Poprad in Slowakije waarmee Zwijndrecht een verbintenis heeft. Henk vond het leuk dat hij de jaspis ontving aangezien dit ook een bijbelse steen is.

De bezoekers werden nog getrakteerd op brood en soep. Wie wil zien hoe het er uit ziet en wat allemaal in het assortiment zit brengt eens een bezoekje aan de Pr. Mauritsstraat 37.a

Deel dit bericht met je vrienden!