vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Leerlingen geven wethouder advies over energiebesparing

12 februari 2010 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Leerlingen van de groepen acht van de Julianaschool uit Zwijndrecht gaven vrijdag 12 februari 2010 presentaties over energie en binnenmilieu aan de wethouder van Milieu, Arie Dost. De leerlingen van de basisschool hadden in het kader van de landelijke campagne Energieke Scholen bekeken hoe hun school energiezuiniger en gezonder kan worden. Zij gaven daarover de wethouder een advies.

Doel van de campagne ‘Energieke Scholen’ is energiebesparing en verbetering van het  binnenmilieu in schoolgebouwen voor basisonderwijs. De leerlingen van de Julianaschool zijn in zes teams aan de slag gegaan. Aan de hand van lessen en opdrachten hebben zij hun adviezen opgesteld. Medewerkers van de gemeente Zwijndrecht gaan bekijken of ze de adviezen mee kunnen nemen in het gemeentelijke beleid. Weizigt Natuur- en Milieucentrum heeft gezorgd voor instructies en lesmateriaal

Deel dit bericht met je vrienden!