donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Jong en oud doen mee aan de verkiezingen met wijnproeverij

12 februari 2010

ZWIJNDRECHT - Oud en jong doet mee aan de verkiezingen. De pers pakt dat niet echt op.  In Zwijndrecht is het oudst deelnemende raadslid Henk Pasveer voor de fractie CuSGP. Henk is een SGPer in Hart en nieren. Hij heeft nog met de mensen van de Reformatorisch Partij Federatie samengewerkt in het begin van zijn politieke carrière. Sinds 1977 is hij actief in de gemeenteraad. In jaren zijn er nog wel oudere deelnemers maar Pasveer springt er uit. Hij is een echt geboren Zwijndrechtenaar, geboren aan de Zomerlust  naast het Veerplein maar heeft jaren in Dordrecht gewoond in het schippersinternaat.

De jongste kandidaat op alle lijsten ingeleverd voor de Zwijndrechtse verkiezingen is Kirsten Moorman. Geen raadslid alhoewel dat wel mogelijk was geweest  zoals recent bleek in Nederland. Kirsten had dan op een lijst moeten staan als veertienjarige en had na haar verjaardag vorig jaar mei beëdigd kunnen zijn maar dat was allemaal niet het geval. In Nederland heeft dit fenomeen zich  nu aangemeld voor de komende verkiezingen.

Kirsten Moorman is net als Henk Pasveer geboren in Zwijndrecht. Kirsten is geboren in de Pruylenborg en heeft haar hele leven gewoond in Zwijndrecht. Kirsten heeft zich politiek wel op jonge leeftijd gemanifesteerd middels een brief aan het college over de vreemde voorrangssituatie op rotondes in Zwijndrecht die nu aangepast gaan worden ruim acht jaar na haar brief.
Wie wil weten hoe politiek proeft kan dinsdag terecht in het oude raadhuis van Zwijndrecht. In het monumentale deel waar het laatst burgerzaken heeft gezeten was van origine het postkantoor gevestigd. Toch wordt er nu duidelijk naar buiten gecommuniceerd dat men voor de politieke wijnproeverij aan de Bruïnelaan naar binnen kan. De meeste inwoners van Zwijndrecht zullen denken bij het oude postkantoor aan het gebouw op de Koninginneweg. Voor bezoekers met rolstoelen wordt verwezen naar de ingang aan het raadhuisplein 1.

Dinsdagmiddag vanaf 16.30 bent U allen van harte welkom als gast van de politieke partijen  die meedoen aan het politiek café dat duurt tot 18.30 Of alle kandidaten van Jong tot Oud aanwezig zijn is even afwachten en welke smaken aan wijn politieke partijen zich toedichten komt U alleen te weten door langs te komen of het bericht op deze website te lezen.

Deel dit bericht met je vrienden!