Handbalheren sv Conventus scoren opnieuw een overwinning

20 februari 2017
Handbalheren sv Conventus scoren opnieuw een overwinning

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben voor de tweede week op rij een overwinning geboekt. Het team speelde zondag tegen directe concurrent Atomium, welke verrassend met maar liefst negen punten verschil werd verslagen. Het eerste damesteam van de club speelde eveneens tegen Atomium, maar konden het team dat al zeker is van het kampioenschap niet verslaan.

Voor Conventus Heten 1 wachtte zondag een wedstrijd tegen Atomium, dat één punt minder dan het team in het kampioenschap had, maar eerder dit seizoen wel de thuiswedstrijd won. Dit keer begon het team van coach Ralph Speets echter erg sterk en nam al in de openingsminuten een ruime voorsprong. Mede dankzij een sterk op schot zijnde Mattijs van Gelder liep het team voor rust zelfs al uit tot zes punten voorsprong. Dit aantal groeide in eerste instantie verder in de tweede helft maar halverwege de laatste dertig minuten stokte het scorende vermogen bij de in geel/zwart spelende spelers, met als gevolg dat de voorsprong slonk tot vijf punten. In de laatste tien minuten herpakte het team zich echter weer, waardoor de voorsprong weer verder uitgebreid kon worden tot een uiteindelijke ruime 29 – 20 overwinning.

Conventus’ eerste damesteam ging zondag op bezoek bij kampioen Atomium, waar 1,5 week geleden een bekerwedstrijd maar nipt van werd verloren. Echter kon het dit keer niet beschikken over Suzan van der Giessen; de cruciale speelster moest met een blessure aan de kant blijven. Desondanks kon Conventus het de tegenstander de eerste twintig minuten lastig maken. Tien minuten voor de rust kregen de Zwijndrechtse dames echter vier doelpunten achter elkaar te incasseren, waarna het geloof verdween. Na een 5 – 15 ruststand lukte het coach Bianca Noordhuizen toch weer om de vechtlust aan te wakkeren en stond er een heel ander team op het veld: vol strijdlust en gretigheid maakte Conventus het Atomium erg lastig, waarbij het team aanvallend en verdedigend mooie dingen liet zien, terwijl Anouk Klingendael de geblesseerde Suzan van der Giessen sterk verving. Een overwinning was niet meer mogelijk, maar de achterstand groeide ook nauwelijks meer: de wedstrijd eindigde in een 29 – 17 nederlaag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.