Korfballers sv Conventus schuiven dankzij zege door naar een gedeelde eerste plaats

30 januari 2017
Korfballers sv Conventus schuiven dankzij zege door naar een gedeelde eerste plaats

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen zondag goede zaken in het kampioenschap gedaan door van DKB te winnen. Het team dat sinds kort onder leiding staat van Marco Zeebregts schuift hiermee door naar de gedeelde eerste plaats in het kampioenschap, welke het team deelt met Ten Donck.

Met concurrenten die de afgelopen weken punten hebben laten liggen wist Conventus dat de wedstrijd tegen Ten Donck gewonnen moest worden om weer mee te kunnen strijden om de voorste plaatsen in het kampioenschap. De wedstrijd begon echter moeizaam voor de Zwijndrechtse selectie. De strijd ging de hele eerste helft gelijk op, waarbij het echter DKB was die het voortouw nam. Aan het eind paste Conventus vervolgens enkele getrainde spel variaties toe, welke dusdanig goed uitpakten dat het team zelfs de rust inging met een 9 – 10 voorsprong.

De goede eindfase van de eerste helft zou ook een goed vervolg krijgen in de tweede helft: Conventus kwam bijzonder scherp uit de kleedkamer en liep binnen korte tijd uit tot 9 – 12. Kort zakte het spel even in, waardoor de tegenstander de stand weer tot 12 – 12 gelijk kon trekken, maar deze mindere fase werd gevolgd door een ijzersterke fase. Halverwege de tweede helft regeerde Conventus over het veld dankzij het succesvol toepassen van een groot aantal variaties, waardoor DKB gehaast begon te jagen en daarbij fouten maakte. In de slotfase van de wedstrijd kwam de tegenstander nog terug tot 16 – 18, maar voor Conventus zou de overwinning op geen enkel moment in gevaar komen.

Met nog vier wedstrijden te gaan leidt Conventus nu samen met Ten Donck het kampioenschap. Volgende week speelt het team thuis de topper tegen PSV, de nummer drie in het kampioenschap.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.