zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

VVGZ verliest dorpsderby tegen nieuwe koploper Heerjansdam

14 december 2009 (door Josette Huisman)

ZWIJNDRECHT -Het eerste elftal van de Vogels speelde de dorpsderby tegen Heerjansdam en op de Molenwei startten de Vogels met de volgende elf: vd.Borst- van Uffelen, Versteeg, de Geus, Vrutaal- El Bahri, Vermeulen, Los- Pinto, Dell’ Avo, Bezemer. De Vogels begonnen goed op het prachtige sportpark van de Dammers en het eerste kwartier waren de Vogels veelvuldig op de helft van Heerjansdam te vinden. Regelmatig werden de voorwaartsen goed weggestuurd door Youssef en Rick, maar de eindpass van de spitsen was vaak net onvoldoende. Dichtbij was Kevin die na een steekpass van Rick een teenlengte tekort kwam om alleen op de goalie af te gaan. Na een kwartier de domper: een diepe bal op rechts eindigde in een sprintduel tussen Rianto en zijn opponent, waarbij Rio hem haakte in de zestien terwijl de bal onderweg was richting cornervlag. Een erg onnodige overtreding dus, en de toegekende penalty werd door Franca omgezet in 1-0.

De 1-0 via een strafschop
Daarna een grote kopkans voor Heerjansdam vrij voor Gerard en de nu wel gemakkelijk combinerende Dammers leken orde op zaken te stellen en hadden in deze fase veel balbezit. Vooral via de rechterkant kwam Heerjansdam met de pijlsnelle rechterspits regelmatig goed door en de Vogels vielen wat terug. Wel kreeg Edivaldo nog een goede schietkans nadat hij zich had vrij gespeeld, maar gescoord werd er voor rust niet meer. Wel moest de licht geblesseerde Jeroen Bezemer zich laten vervangen; Yassin Boutaba was zijn vervanger.

In de tweede helft probeerden de Vogels wat terug te doen en de lange passes van achteruit sorteerden wel enigszins gevaar, maar tot doelkansen kwam het niet al was Yassin met een schot met links vanaf de rechterkant nog wel dichtbij, maar de inzet miste kracht. Na 65 minuten de beslissing; na een snelle uitval werd de uitgelopen Gerard gepasseerd en de naar de zijkant uitgeweken Joren v.d.Linden schoot de bal onder Gerard binnen en tekende zo de 2-0 aan. Ondertussen was Marius ingevallen als middenvelder(!) voor Tycho en belandde hij later na het uitvallen van Stefan alsnog op zijn vertrouwde backplaats en mocht Dennis v.d.Pol op het middenveld zijn opwachting maken. De Vogels waren nog dichtbij een tegentreffer toen na een goede voorzet van Stefan de bal net niet kon worden binnengetikt door Michael. Al met al een terechte nederlaag tegen de nieuwe koploper, dat onder aanvoering van de vrijwel foutloze strateeg Nick v.d. Ent vooral op het middenveld de overhand had en op het eerste kwartier na weinig weg gaf.
A.s zaterdag spelen de Vogels thuis tegen Rijsoord, dat de koppositie verloor via een 2-2 gelijkspel bij Roda Boys.

Het 2e moest bij de reserves van Pelikaan punten pakken om niet te dicht bij de staart van de reserve hoofdklasse te belanden. VVGZ was beter en miste de mooiste kansen, maar kwam wel op achterstand in de 1e helft. In de 2e helft werd het ook nog 2-0, maar de Vogels toonden karakter en Lawrence Mol maakte de aansluitingstreffer en de gelijkmaker viel uit een vrije trap, die van richting werd veranderd.
Het 4e dat vorige week een onverwachte nederlaag leed bij Wieldrecht, herstelde zich tegen Pelikaan 4. In een grimmige derby zegevierde het 4e met 4-2. Het 5e bleef koploper na de 3-1 zege op Emma 3.
A1 speelde een belangrijke wedstrijd om verwijderd te blijven van de onderste plekken. Tegen Internos A1, dat 1 punt minder had, wonnen de hoogste junioren met maar liefst 7-1. Bij rust stond het pas 1-0, maar na rust lukte alles en wist spits Stefan Zwang in totaal 4x te scoren.

Lees meer over:

voetbal vvgz vv heerjansdam
Deel dit bericht met je vrienden!