maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

VVGZ na strafschoppen uit beker

27 oktober 2009 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Het 1e elftal van VVGZ ontving in het kader van de 2e ronde van de Amstelcup De Zwerver uit Kinderdijk. Trainer Winand van Loon gunde Tom Abels, Gerald Wong Fong Sang en Ivar Boom speeltijd en Jeroen Bezemer, Michael dell Avo en Stefan van Uffelen namen naast de nog niet fitte Rick Versteeg plaats op de bank.


De eerste helft was van een matig niveau. De Vogels waren vooral het eerste hal uur aanvallend machteloos en de veelal diepe hoge ballen van achteruit waren vaak onbespeelbaar voor Tom. Het fris spelende De Zwerver was twee maal dichtbij een doelpunt maar tot twee maal toe redde de binnenkant van de paal en bovendien moest Gerard een paar maal handelend optreden. In het laatste kwartier drongen de Vogels, die bleven grossieren in balverlies, wat meer aan, maar verder  dan een aantal hoekschoppen en vrije trappen kwamen ze niet.


(Foto VVGZ)
Tycho Los, vorig jaar nog A- junior, tot nu toe een vaste waarde bij de Vogels


In de tweede helft kwamen Jeroen en Michael voor Ivar en Gerald, waardoor Tom vanaf rechts ging spelen, Kevin achter de spitsen plaats nam en Tycho een positie achterin ging vervullen. De Vogels speelden wel iets beter in deze tweede helft en Tom zag o.a. een voorzet op de lat zeilen, Tycho schoot net over en verder een paar scrimmages voor het doel van De Zwerver. Net voor tijd rood voor de overigens prima spelend Rianto, die een doorgebroken speler neer trok. Het bleef 0-0 en strafschoppen moesten de beslissing nemen en zoals verwacht ging het inspiratieloze VVGZ ten onder: Gerald stopte weliswaar twee maal, maar Tycho, Dennis en  Michael misten zodat De Zwerver een ronde verder mag bekeren

Ook het 2e had de bekerpoule overleefd en moest aantreden tegen de hoofdmacht van Pelikaan en dat was dus een pikante wedstrijd. En waar de hoofdmacht voor een tegenvaller zorgde, maakte de prestatie van het 2e veel goed, want de 0-1 zege was werkelijk een geweldig resultaat. Interimcoach Jacques van Hees (hij verving Jerry de Groot, die een herniaoperatie moest ondergaan) had zijn team goed staan tegen de Peli’ s die een enkele goede kans kregen maar daar stond tegenover dat ook Edwin Visser en Robert Kleinjan kansen kregen in een wedstrijd waarin de reserves van VVGZ heel goed op de been bleven tegen de derdeklasser, waar trainer Jan Verveer  afgelopen vrijdag op non- actief werd gesteld. Het werd voor de blauw- zwarten nog erger toen spits Mark Scheurwater 5 minuten voor tijd, aangespeeld op de zestien en afrondend met een droge knal, de beslissing bracht met de 0-1 en daar bleef het bij en dat betekende een hele sensatie op Bakestein waar Abdel Baddoe als centrale verdediger een hele goede partij speelde en ook Robert Kleinjan zich tot de uitblinkers kocht rekenen.

Lees meer over:

voetbal vvgz amstelcup
Deel dit bericht met je vrienden!