donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

High tea op Nationale Burendag

15 oktober 2009

ZWIJNDRECHT - In de wijk is er altijd wel iets te beleven. Een aantal vrijwilligers uit de Schildersbuurt heeft ook dit jaar weer een High Tea georganiseerd op de Nationale Burendag. Op zaterdag 26 september om 9.00 uur in de ochtend was een aantal vrijwilligers al druk in de weer om de tenten op te bouwen. Tafels en stoelen werden neergezet en de koffie, thee en lekkere hapjes werden voorbereid.

Rond twee uur in de middag kwamen de eerste ‘theeleuten’ aanlopen. Net als vorig jaar was ook dit jaar ‘de Brulboei’ aanwezig om te zingen voor de liefhebbers. Het werd weer een heel gezellige dag. Natuurlijk is het de bedoeling om het volgend jaar te herhalen. De leden van wijkplatform Noord willen alle vrijwilligers die mee hebben geholpen om deze dag weer een succes te maken van harte bedanken!

Grote Beerstraat

Tijdens de vergadering van wijkplatform Noord op 10 september waren er diverse buurtbewoners aanwezig uit de Sterrenbuurt. Op deze avond gaf de gemeente een presentatie over de plannen van het toekomstige plein voor het wijkgebouw Xiejezo aan de Grote Beerstraat. Er werden die avond twee verschillende plannen gepresenteerd. Er ontstonden ideeën om een aantal bomen te planten op deze locatie. Tijdens de avond is het idee geopperd om bomen te planten in verplaatsbare bakken zodat er op het plein braderieën en andere feesten kunnen worden gehouden. Ook is er ruimte gemaakt voor extra parkeerplaatsen en een fietsenstalling. De gemeente komt nog terug met aanvullende informatie en om de plannen in overleg met de bewoners definitief te maken. Het wijkplatform houdt het in de gaten!

Deel dit bericht met je vrienden!