donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Bobo peuters genieten van de herfst

15 oktober 2009 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - In de laatste week voor de herfstvakantie stonden er weer herfstwandelingen op de programma’s van verschillende peuterspeelzalen van Kinderopvang Bobo. Op maandag 12 en donderdag 15 oktober 2009 trokken de kinderen van peuterspeelzaal Beethovenlaan naar ’t Weetpunt. Daar gingen ze op het Peuterpad lopen. Op verschillende punten van het pad staan borden met peuterliedjes over de natuur. Deze liedjes gingen ze uitrraard zingen. En natuurlijk gingen ze op die plekken ook de natuur uit de liedjes bekijken en benoemen.

De peuterspeelzalen van Kinderopvang Bobo zijn helemaal in herfstsferen. Peuters maken werkjes, leren liedjes en luisteren naar verhaaltjes die in het teken van dit jaargetijde staan.   De methoden Puk & Ko en Piramide waarmee Bobo werkt, vormen de leidraad hiervoor. De twee- tot vierjarigen vinden het vooral leuk en spelen er driftig op los. Ondertussen stimuleren de pedagogisch medewerkers ze spelenderwijs in hun ontwikkeling zodat ze op vierjarige leeftijd voorbereid zijn om de stap naar de basisschool te maken.

Ontwikkelen doen peuters niet alleen in de peuterspeelzaal maar ook buiten. Daar kunnen ze de herfst zelf voelen en ervaren. Daarom trekken ze er regelmatig erop uit met de kinderen van de peuterspeelzalen. Ouders, oma’s en opa’s, tantes en ooms nodigen ze uit om mee op stap te gaan. Naast leerzaam zijn deze uitstapjes ook bijzonder gezellig. Het is een feest om lekker de frisse wind door je haren te voelen waaien en met je peutervoetjes door de bladeren te mogen lopen. In de week voor de herfstvakantie gaan veel kinderen van de Peuterspeelzalen van Bobo dit zelf ervaren.      
 


Kinderen met leiding

Kijken bij de insecten flat

Lopen over het kikkerpad

Kijken in de kruidentuin

 

Deel dit bericht met je vrienden!