donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Stroomstoring door grote brand in transformatorhuis

6 oktober 2009 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Om 10.52 uur is de stroomstoring hersteld die vanmorgen rond 8:11 uur ontstond door een brand in een transformator aan de Merwedeweg in Zwijndrecht. Brandweer en politie waren snel ter plaatse om de directe omgeving af te zetten en de brand te blussen. Ongeveer tweederde van de huishoudens en bedrijven heeft ruim twee en een half uur zonder stroom gezeten.

Uit voorzorg schakelde energienetbeheerder Stedin de twee naastgelegen transformatoren uit zodat de brandweer de brand veilig kon blussen. Rond 9:45 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’ en kon Stedin de twee nog intacte transformatoren weer gefaseerd inschakelen. Hierdoor zijn de huishoudens en bedrijven weer stapsgewijs van stroom voorzien. 

Momenteel onderzoekt Stedin, voorheen Eneco NetBeheer, de precieze oorzaak van de brand.

Voor vragen heeft de gemeente Zwijndrecht het publieksnummer (078) 635 52 80 opengesteld. Dit telefoonnummer blijft tot dinsdag 16.00 uur in de lucht. Na 16:00 uur kunt u bellen naar de Gemeente Zwijndrecht via telefoonnummer (078) 620 66 66.

Foto's: Rob van der Woude

Deel dit bericht met je vrienden!