zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

Bouw gemeentehuis binnen begroting

24 september 2009

ZWIJNDRECHT - De bouw van het nieuwe gemeentehuis, de renovatie van het oude raadhuis, de tijdelijke huisvesting in Vierdrecht en de inrichting van het Raadhuisplein in Zwijndrecht zijn volgens planning en binnen de begroting gerealiseerd. Dat staat in de evaluatienota Bestuurlijk Knooppunt van het college van burgemeester en wethouders van Zwijndrecht aan de gemeenteraad. Het heringerichte Raadhuisplein is nagenoeg gereed. De bordessen en de invalidenoprit bij de ingangen van het oude raadhuis zijn aangelegd en de aanleg van de bank langs de vijver is in volle gang. 

In het voorjaar van 2002 is het project van start gegaan met de vaststelling van de benodigde budgetten. Naast de bouw van een nieuw gemeentehuis en de herinrichting van de buitenruimte is het oude raadhuis gerestaureerd.

Duurzaam en flexibel

In het nieuwe gemeentehuis maken de medewerkers gebruik van flexplekken en is de hele organisatie gehuisvest op één locatie. Het energiegebruik  is duurzaam door onder andere gebruik van grondwater voor verwarming van het gebouw.  Alles bij elkaar is de exploitatie van het nieuwe gemeentehuis duurzaam en efficiënt. Het oude raadhuis is gerenoveerd en in de oorspronkelijke staat hersteld.

De gemeente heeft veel tijd en energie gestoken in overleg met bewoners om het plan in te passen in de directe omgeving. Gemeente en bewoners zijn daar goed uit gekomen. De bouw van het gemeentehuis is binnen het budget en met een vertraging van slechts enkele maanden in september 2008 opgeleverd.   

Deel dit bericht met je vrienden!