zondag 1 augustus 2021

Alles over Zwijndrecht

Kent u een sportkampioen?

23 september 2009

ZWIJNDRECHT - De gemeente Zwijndrecht is op zoek naar sportkampioenen uit het seizoen september 2008 – september 2009. Uitstekende topprestaties op sportgebied laat de gemeente namelijk niet zomaar voorbij gaan. Alle sportkampioenen worden donderdagavond 5 november gehuldigd.

 ‘‘Het is ontzettend belangrijk dat kinderen en volwassenen sporten. Sporten is gezond, goed voor lichaam en geest en een goede manier om elkaar te ontmoeten. Het college is trots op zijn sportieve inwoners en besteedt hier daarom op positieve wijze aandacht aan. Zij dienen als goed voorbeeld om ‘sport’ aan de mens te brengen’’, aldus wethouder Ronald van der Horst.
 
Huldiging
De huldiging is bedoeld voor zowel individuele sporters als sportteams. Er is een categorie Jeugd (jonger dan 18 jaar) en een categorie Volwassen (ouder dan 18 jaar). Naast de twee categorieën heeft de gemeente een aantal criteria opgesteld waaraan de sporter moet voldoen. Zo moet de sporter inwoner zijn van de gemeente Zwijndrecht of lid zijn van een sportvereniging in de gemeente Zwijndrecht. Het behaalde resultaat moet gaan om de 1e prijs bij een landelijke individuele- of teamkampioenschap; de 1e prijs bij een regionale- of provinciale kampioenschap voor scholen; of de 1e, 2e of 3e prijs bij een individuele- of teamkampioenschap op Nederlands, Europees, Wereld of Olympisch niveau.
 
Kampioen aanmelden?
Wilt u een sportkampioen aanmelden? Kijk op www.zwijndrecht.nl onder het kopje ‘Projecten’ voor meer informatie over de zoektocht naar sportkampioenen. U vindt hier het aanmeldingsformulier en de criteria waaraan de kampioen moet voldoen.
Ingevulde aanmeldingsformulieren of vragen over de huldiging kunt u sturen naar sportkampioen@zwijndrecht.nl.

Lees meer over:

huldiging sportkampioen
Deel dit bericht met je vrienden!