dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Bedrijventerrein Gors behaalt Keurmerk Veiligheid Ondernemen

10 september 2009 (door Ad van Herk)

ZWIJNDRECHT - Ondernemers, politie, brandweer en gemeente hebben het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVOB) voor bedrijventerrein Gors in Heerjansdam binnengehaald.  Gors is het eerste bedrijventerrein in Zwijndrecht dat het keurmerk krijgt. Het keurmerk houdt  vooral in dat de politie, brandweer, ondernemers en de gemeente  gezamenlijke maatregelen treffen voor een veilige omgeving.  De kracht van het keurmerk ligt in de samenwerking.  Zaterdag 12 september 2009 ondertekenen betrokken partijen een convenant.

Het convenant wordt getekend op de dag dat ondernemersvereniging  ‘De Heerjandamse Hazewinden’ haar vijf jarige bestaan viert. Het MKB-Nederland (Midden en Kleinbedrijf Nederland) en de Kamer van Koophandel Rotterdam hebben het proces om te komen tot het keurmerk begeleid. Allereerst  is de veiligheidssituatie van het bedrijventerrein geanalyseerd, is het bedrijventerrein geschouwd en zijn de ondernemers geënquêteerd. Hieruit is naar voren gekomen welke maatregelen er nodig zijn om overlast door inbraak, brandstichting en vernieling tegen te gaan. Ook is er gekeken naar de sociale veiligheid. Levert de bestrating, beplanting en verlichting onveilige situaties op? De werkgroep Gors heeft de maatregelen om de veiligheid te verbeteren in een plan van aanpak gezet.

Over twee jaar onderzoekt KIWA Certificatie en Keuringen of de maatregelen zijn uitgevoerd en het bedrijventerrein wederom in aanmerking komt voor het Keurmerk.

Deel dit bericht met je vrienden!