vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Opening fontein Swanendrift

23 april 2009

ZWIJNDRECHT - Woensdagavond was het dan zover, een veel gekoesterde wens van de pruylenborgers ging in vervulling, een fontein in de vijver aan de Hoendersekade.


Al heel lang was dit de wens , het was zelfs al zo lang geleden dat eigenlijk niemand meer wist wanneer de pogingen begonnen waren. Het had dus alles weg van een sprookje maar toch was het nu eindelijk werkelijkheid. Ruim twee jaar werd er al over gesproken  over de aanschaf van de fontein in het wijkplatform Walburg. Er moesten talloze hobbels genomen worden voordat het zover was dat er een offerte aangevraagd kon worden en er een keuze gemaakt werd. In die twee jaar had het Wijkplatform voldoende geld bij elkaar gespaard uit hun budget om de kosten te kunnen dekken.

De bewoners waren in aanloop van de opening al zenuwachtig en nieuwsgierig. Dan was de fontein weer aan, dan weer uit of even een klein straaltje en niemand begreep er iets  van. Men kwam zelfs met vragen naar raadsleden die in dat gebied bekend zijn om te vragen hoe de vork in de steel zat of beter gezegd hoe de fontein water spuiten zou. Het was al bekend dat er verlichting in zit en dat er een forse straal uit zou tevoorschijn komen maar niemand wist er het fijne van.

Dat maakt een officiële ingebruikname dan ook extra leuk. Ruim vijftig Pruylenborgers, wijkbewoners, wijkplatform raadsleden en uiteraard Wethouder van der Horst  waren aanwezig aan de Hoendersekade voor de ingebruikname.
Na een openingswoord van de voorzitter van het wijkplatform Walburg, Abel Wisman was het de beurt aan Wethouder van der Horst om de openingshandeling te verrichten.

Hij had daarvoor een waterpistool gekregen om een straal in de lucht te spuiten waarna de fontein aan zou gaan.Het was duidelijk dat de straal uit de fontein vel hoger kwam dan uit het handwapen van de voormalige politieman van der Host.
Het was een gezellige bijeenkomst ondanks de kou, want fris was het. Er werden hapjes en drankjes aangeboden door het Wijkplatform die daarvoor de auto s op het trottoirs hadden geparkeerd. Dat was een bewoner in het verkeerde keelgat geschoten en deze was huiswaarts gekeerd. De parkeerperikelen in de Pruylenborg waren een echt gespreksonderwerp. Alles wat in de afgelopen maanden gepasseerd was tot en met de dag van vandaag leverde nog veel emoties op. Gelukkig was het allemaal wel in een gemoedelijke sfeer  waardoor de feestvreugde niet verstoord werd.
 

Iedereen kan nu genieten van de fontein als je die passeert op de laan van Walburg of de Hoendersekade maar ook de bewoners van de Lichtkring, pruylenborg en Heemraad. Zwijndrecht is een mooie fontein rijker. Bijna de mooiste aldus de Wethouder die toch nog even verwees naar de fontein met de beelden van Pieter d´Hondt. Maar daarna is dit zeker de mooiste beaamde hij naar aanleiding van de opmerking van Abel Wisman dat dit de mooiste fontein van Zwijndrecht is.

Deel dit bericht met je vrienden!