zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Degelijk ZBC '97 heeft nog één punt nodig

20 april 2009

ZWIJNDRECHT - Op een zonnig Sportpark Bakestein kon ZBC '97 afgelopen zondag kampioen worden. Hiervoor diende de ploeg zelf te winnen van het Dordtse OMC én moest de nummer twee Wernhout punten morsen bij Schijf. Het eerste had de ploeg van trainer Ton Sloof zelf in de hand en dit lukte dan ook. ZBC '97 won met degelijk voetbal en een goed keepende Erik Sprokkereef met 3-0.
 
Dat ZBC '97 aantrad zonder de geblesseerde Nilton Borgers en de geschorste Stefan de Jong, leek de ploeg niet te deren. Aangemoedigd door de eigen jeugd, wist ZBC al na zes minuten te scoren via Richard Westdijk, die een lage vrije trap van links simpel binnen kon tikken en de 1-0 aantekende. Toen Danny Jahani na een kwartiertje in kwam glijden en de bal tegen de lat tikte, ging het Zwijndrechtse publiek er eens goed voor zitten. Helaas werd het niet de eerste helft die het begin beloofde. ZBC nam wat gas terug, kreeg nog wel wat kansen, maar ook OMC schoot nog een vrije trap buiten bereik van keeper Sprokkereef tegen de paal. Toen het publiek al richting de kantine ging, sloeg ZBC middel Peter Slegt op slag van rust toch toe en kon er met een comfortabele 2-0 ruststand aan de thee.

De tweede helft kende een felle start van beide kanten met voor beide een grote kans binnen een minuut. In de 51e minuut trof ZBC wederom de paal na een mooie actie van Zakaria Alla en even later was Mitchel Blaauw dichtbij een doelpunt na een voorzet uit een vrije trap. Al in de 58e minuut werd de 3-0 eindscore bereikt. De keeper kwam OMC kwam uit zijn goal, maar miste de bal en via het achterhoofd van een verdediger kwam de bal bij Zakaria Alla die simpel binnen kon tikken. ZBC kreeg nog wel een regen aan kansen om de score verder uit te breiden, maar de zwak keeper van OMC hield met soms miraculeus geluk zijn doel schoon en ZBC geloofde het verder wel. Ook OMC kreeg een kwartier voor tijd nog een goede kans, maar deze werd door de zeer attent keepende Sprokkereef gepareerd.
 
Helaas wist ook Wernhout met 3-0 te winnen van Schijf, dus is ZBC nog geen kampioen. Komende zondag 26 april is de topper Wernhout - ZBC, waarin ZBC aan één punt genoeg heeft om de titel te pakken. De supporters zullen massaal naar het Brabantse Wernhout trekken in de hoop de champagne te kunnen ontkurken. Mocht dit allemaal lukken, dan zal op zaterdagavond 9 mei een knallend feest losbarsten in de kantine van ZBC, waarbij alle leden en supporters reeds van harte uitgenodigd zijn. 

Lees meer over:

voetbal ZBC'97
Deel dit bericht met je vrienden!