vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Eerste feest in Festino

6 april 2009

ZWIJNDRECHT -  Festino is de nieuwe naam in Zwijndrecht als het gaat om uitgaan. Festino is gevestigd in het voormalige theater de Uitstek aan het Norderstedtplein. Het theater was gesloten door de gemeenteraad en besloten werd het gebouw niet leeg te laten staan. Piet en Jose de Bruin werden uitgekozen om dit complex te gaan exploiteren. Het zijn bekende horecamensen uit Zwijndrecht die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Ze hebben het complex een facelift gegeven en zijn aan de slag gegaan met het organiseren van allerlei activiteiten.

Op zaterdag 4 april vond er een Fabulous 60-70-80-90 party plaats. In de voorverkoop was er al voor het grootste gedeelte kaarten verkocht  waardoor aanloop gegarandeerd was en de gezellige avond direct al gestalte kreeg. De aankleding van Festino is gezellig opgezet en voor deze avond was er zelfs een tweede bar in de grote zaal. Ook het roken was intern goed geregeld.

Bij aankomst werden de mensen vriendelijk ontvangen aan de voordeur. Bij binnenkomst straalde het al de gezelligheid uit die je binnen in de foyer en grote zaal ook tegenkomt. Om de avond aantrekkelijker te maken was er  ook een VIP treatment te winnen waarbij de winnaars in de watten gelegd werden  en waarbij zelfs een limo pick up hoorde. Wie wil er niet in een grote limousine rondgereden worden en als een very important person in de watten gelegd worden?

Naast de mogelijkheid om dit te winnen werden er ook allerlei lekkere hapjes aangeboden. Drie Dj s zorgden de gehele avond voor de gezellige muziek die gaandeweg door de jaren heen ging.  De hele avond die begon om acht uur liep door tot in de late uurtjes om rond half twee te eindigen. Met de start van de avond met de revival van de  60 & 70  hits werd al direct een swingende aftrap gegeven waarbij al vlot mensen de dansvloer opgingen. Naar verloop van tijd werden zij ondersteund door drie danseressen die naast de DJ s opzwepend mee stonden te dansen in mooie witte jurken.

Zoals het vaker in uitgaansgelegenheden gaat was ging het hier ook, hoe later op de avond hoe meer publiek. Je zag steeds meer mensen binnenkomen en opvallend was wel de grote leeftijdscategorie. Mensen die de jaren 60/70 hebben meegemaakt mixten met de jongere  leeftijdsgroepen en samen stond het swingend op de dansvloer. Zo verging het de gehele avond in de fabulous 70-80 jaren naar het foute uur  rond twaalven om te eindigen met we love the 90 ties.

Festino heeft een nieuw aanbod geleverd in de uitgaanscultuur in Zwijndrecht. Festino laat zien dat ze een ander publiek aantrekken dan andere gelegenheden in de Zwijndrechtse waard. Piet en Jose kunnen terugkijken op een geslaagde avond. “Eerst de boel wat opbouwen en dan uitbouwen”; aldus Jose die als gastvrouw haar best doet om alles op rolletjes te laten lopen. Een bezoeker gaf al aan: ”Laat Piet maar schuiven, die weet wel wat hij doet”.

De DJ’s Nico Kars, DJ Wilbert, DJ Ruben en DJ Red hebben hun best gedaan de muziek heel de avond te laten swingen. Ondersteund door een lichtshow kregen ze meer dan voldoende mensen de dansvloer op dus ook zij kunnen tevreden zijn. Wie het ook eens mee wil maken moet  op de agenda letten om te zien wat er nog meer staat te gebeuren. Gezelligheid kent geen tijd, zoals deze avond wel liet zien.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!