Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Gehavend ZBC' 97 eenvoudig langs DIOZ

2 maart 2009

ZWIJNDRECHT -Na het carnavalsreces, wat helaas bij ZBC '97 werd overschaduwd door het overlijden van de vrouw van de voorzitter, mw. Barta Visser, ging het eerste elftal afgelopen zondag weer over tot de orde van de dag.
In de kampioenschaprace om de titel in 5C stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen DIOZ uit Zegge op het programma.
 
ZBC kende een aantal belangrijke personele problemen door blessures van Zakaria Allah, Richard Wennekes, Remon Roos en Ferry Smit, waardoor de selectie flink uitgedund was. Laatstgenoemde bleek echter op het laatste moment toch wedstrijdfit en kon dus in de basis starten.
Na de geplande minuut respect in stilte, kwam ZBC goed uit de startblokken.
Al snel wist Sjoerd den Hollander de vrijstaande Danny Jahani te bereiken en in de 10e minuut kon was het 1-0. DIOZ wist weinig tegenspel te bieden en ZBC speelde rustig zijn eigen spelletje. In de 22e minuut resulteerde dit in een diepe pass van achteruit door Nilton die tussen de keeper en een verdediger van DIOZ bleef hangen. Stefan de Jong was er als de kippen bij om zijn doelpuntje mee te pikken en koppend de stand op 2-0 te brengen. De 3-0 werd gemaakt door een duikkopbal van Mitchel Blaauw na een mooie actie van Zakaria Aouidi, die 3 man het nakijken gaf en een perfecte voorzet afleverde. De comfortabele ruststand was hiermee bereikt.

In de 2e helft was het al zeer snel 4-0 door een eigen goal van DIOZ, waarbij de verdediger een voorzet van Stefan de Jong compleet verkeerd verwerkte en zijn eigen keeper kansloos liet.
ZBC '97 geloofde het toen wel en dit kwam het spelbeeld helaas niet ten goed.
Wat wel volgde was een lichte overtreding van Mitchel Blaauw in het strafschopgebied. Op zich niet veel aan de hand, maar aangezien de scheidsrechter het nodig vond hier een penalty én een gele kaart voor te geven, werd Blaauw uit het veld gestuurd, omdat hij ook in de eerste helft al een keer geel had gekregen. ZBC protesten resulteerden alleen maar in meer problemen, aangezien hierbij ook Kenneth Valke en de ingevallen Richard Wennekesook nog eens geel kregen voor praten. DIOZ wist uiteindelijk wel de penalty te verzilveren en de stand op 4-1 te brengen.
Tot verdere hoogtepunten kwam het niet meer in de wedstrijd, helaas nog wel een dieptepuntje. Kenneth Valke pakte in de resterende speeltijd ook nog zijn tweede gele kaart en zo eindigde ZBC de verder sportieve wedstrijd met slechts 9 man.
 
Uiteindelijk een verdiende 4-1 overwinning, jammer van de onnodige kaarten, maar wederom een goede stap in de richting van het kampioenschap.
Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen Welberg uit Steenbergen op het programma voor ZBC, hopelijk kunnen de mannen van trainer Ton Sloof in Steenbergen de uitstekende seizoensprestaties voortzetten.

Lees meer over:

ZBC'97 dioz
Deel dit bericht met je vrienden!