Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Lokaal voorleeskampioenschap 2009

20 februari 2009

ZWIJNDRECHT - Woensdagmiddag 18 februari streden 13 leerlingen uit groep 7 en 8 uit Dordrecht en Zwijndrecht om de titel van lokale Voorleeskampioen 2009. Lotte van den Brink (School Vest), Marit van de Mheen (Chr. basisschool De Brug) en Laura van de Linden (Chr. basisschool Johan Friso) waren de beste. In de bibliotheek aan de Groenmarkt lazen ze het door henzelf gekozen verhaal voor aan een muisstille zaal.

Ze waren de beste, omdat ze hun stem goed gebruikte, rustig voorlazen, het publiek goed aankeken en de luisteraar meenamen in het verhaal.De kwartfinale, de regionale vervolgronde genaamd, vindt plaats op 18 maart in Theater Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht.

Hierna volgt de provinciale finale in april in DOK Bibliotheek Delft, waarin de kampioen wordt gekozen die de provincie Zuid-Holland zal vertegenwoordigen in de landelijke finale. Tijdens de finale op 27 mei a.s., die plaatsvindt in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, gaan de provinciale kampioenen de spannende strijd aan wie zich de Voorleeskampioen 2009 mag noemen.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!