woensdag 27 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

College komt in maart met alternatieve locaties voor discotheek Blue Lagoon

18 februari 2009

ZWIJNDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders is intensief op zoek naar een alternatieve locatie voor discotheek de Blue Lagoon uit Zwijndrecht.  Dit heeft te maken met de nieuwe milieuvergunning van de provincie Zuid-Holland. Het college komt in maart 2009 met alternatieve locaties. Het college hecht er grote waarde aan om deze voorziening voor jongeren te behouden voor de Zwijndrechtse Waard.  In haar zoektocht kijkt het college in eerste instantie naar locaties binnen Zwijndrecht

De provincie Zuid-Holland behandelt op dit moment een nieuwe milieuvergunning voor rangeerterrein Kijfhoek. Prorail heeft de vergunning aangevraagd om aan de toegenomen vervoersvraag over het spoor te kunnen voldoen. Een knelpunt is echter dat de ligging van de veiligheidscontouren is veranderd. De Blue Lagoon, de discotheek aan de Molenvliet, valt dan binnen deze contour. De betreffende milieuvergunning kan niet worden verleend zolang de Blue Lagoon nog op deze plek zit en de betreffende bestemming niet is aangepast.

Het college vindt het erg belangrijk dat deze voorziening behouden blijft voor de Zwijndrechtse Waard. Dit is de reden dat er een quick scan is uitgevoerd naar mogelijke locaties binnen Zwijdrecht. Een ambtelijke projectgroep werkt dit uit. In maart komt het college dan met mogelijke locaties voor de discotheek.

Deel dit bericht met je vrienden!