zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Nederlands pootaardappels voor kinderdorp Roemenië

16 februari 2009

ZWIJNDRECHT - HZPC uit Joure heeft op 16 februari 5.000 kilo pootaardappelen op sponsorbasis geleverd aan Internationale Kinderhulp Nederland (IKN). De partij zal op donderdag 19 februari op transport gezet worden naar Roemenie. Transportbedrijf van Wierden leverde eveneens op sponsorbasis de lading af in Zwijndrecht.

In het ICC kinderdorp, dat IKN al jarenlang ondersteunt, zullen de pootaardappelen zullen begin maart de Roemeense grond ingaan. Aan het eind van de zomer hoopt de leiding van het kinderdorp op een mooie opbrengst. Een gedeelte zal ingezet worden voor het voedselprogramma van de weeskinderen. Een ander gedeelte zal verkocht worden.

Eén van de speerpunten van het beleid van IKN is om de zelfredzaamheid te vergroten van de ICC kinderdorpen. De donatie pootaardappelen was daarom zeer welkom. IKN is HZPC en van Wierden dan ook zéér dankbaar voor deze bijzondere maatschappelijke betrokkenheid.

Zie ook:

Lees meer over:

ikn hzpc van wierden
Deel dit bericht met je vrienden!