zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

VVGZ Delft onderspit in Kloetinge

16 februari 2009

ZWIJNDRECHT - Eindelijk weer eens blije gezichten gezien op de Noord: op het 5e en B1 (en A2 waarvan de tegenstander afbelde) na kon alles doorgang vinden op het Noordpark en dat leverde veel spelvreugde en de opmerking “die kinderen zijn zo blij dat ze eindelijk weer eens kunnen voetballen” was een veelgehoorde kreet en dat voedt nogmaals de discussie dat de gemeente veel meer kunstgras moet gaan aanleggen om onze jeugd wekelijks te kunnen laten voetballen.

Het 1e mocht na een herkeuring in Kloetinge toch aan de bak en dat betekende een krachtmeting met de nummer 2 in 1C. Op het goed bespeelbare maar hobbelige veld een paar wijzigingen in het team van Winand van Loon. Maarten Koomans speelde centraal op het middenveld, Tjardo Boom links op het middenveld (Dennis van de Pol was op vakantie en Elwin Sparreboom begon op de bank) ,Danny Fellinger speelde linksback en Marius Bal speelde voor Jeroen van Scherpenzeel. Verder het debuut van A1- keeper Richard v.d.Tooren, die de geblesseerde Bert Boer verving en dat betekent sinds lange tijd weer een keeper uit eigen kweek. De Vogels startten goed en speelden de eerste 10 minuten van de wedstrijd vrijwel steeds op de helft van Kloetinge. Het eerste wapenfeit was een goed schot van Maarten dat net over ging.
Na een kwartier kwamen de Zeeuwen beter in de wedstrijd en dat leverde twee grote kansen op: eerst ranselde Richard met een prachtige safe een bal uit de kruising en bij de daaropvolgende corner redde de goed spelende Stefan de bal van de lijn.

(foto VVGZ)
Prachtige redding van Richard, die een prima debuut maakte

Daarna golfde het spel heen en weer maar echte kansen waren er niet voor beide ploegen. Overigens maakten wat Vogels zich  schuldig aan het teveel en te lang lopen met de bal waardoor het balbezit soms van korte duur was. Na een half uur werd Jeroen goed diep gestuurd en ging op het Kloetingedoel af, maar in plaats van met links te schieten, wilde hij het speeltuig voor zijn rechter kappen en werd hij geblokt.
Aan het einde van de eerste helft nog twee mogelijkheden voor de thuisploeg; eerst werd bij een counter een 2 tegen 1 situatie knap verijdeld door uitblinker Rick Versteeg en daarna een klutsbal voor het doel van Richard die hard voorlangs werd geschoten.
Na rust waarbij Kloetinge richting de eigen kantine speelde meteen een kans voor Kloetinge, maar Richard stond op de goede plek. Het was het startsein voor een overwicht van de Zeeuwen, die een aantal corners kregen en die steeds gevaarlijk waren omdat de mandekkers bij de Vogels hun tegenstanders nog wel eens kwijt waren. Maar Richard, die onder het oog van keepertrainer Dominic de Pater een prima debuut maakte, bleef de situaties steeds redelijk meester al werd hij opnieuw door een katachtige reactie van Stefan op de lijn geholpen. Met Rianto voor Tom en Elwin voor de geblesseerde Danny probeerden de Vogels de wedstrijd uit te spelen en het ene puntje te koesteren. Maar tien minuten voor tijd kwam de domper: eerst sneed Kevin de zestien in maar hij werd gepareerd door zijn sterke opponent en de daaropvolgende counter was raak. Na een snelle uitworp sneden de Zeeuwen door de defensie van de Vogels waarbij de Kloetingespits werd vrijgelaten en diens vlammende schot liet Richard kansloos. Daarna drong VVGZ wel aan en werd Randy nog gebracht voor Kevin maar op wat klutssituaties in de zestien na, werden de Vogels niet gevaarlijk. Wel haalde Marius vanaf 16 meter nog verwoestend uit, maar diens schot werd gekraakt.
Overigens werd Kloetinge een rode kaart bespaard, want een poging tot een kopstoot op Stefan werd slechts met geel bestraft.
De Vogels moesten dus genoegen nemen met een nederlaag, waarbij een puntje op basis van de werklust en inzet verdiend was, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er voorin vrijwel niets geforceerd werd en de Vogels dus aanvallend krachteloos waren.
Gelukkig leden alle concurrenten onderin ook een nederlaag dus de schade bleef beperkt.
A.s. zaterdag spelen de Vogels in het Carnavalsweekend vriendschappelijk thuis tegen NSVV en a.s dinsdag een oefenwedstrijd bij  Smitshoek.

DE OVERIGE TEAMS
Het 2e werd afgekeurd bij De Zwerver en het 3e toog naar Bakestein voor de derby tegen de Peli’s en ze boekten een prima 0-4 zege. Het 4e ontmoette op De Noord Drechtstreek 3 en won met 5-3. Ook het 6e en 8e speelden thuis. Het 6e verloor met 2-6 van Groote Lindt 5 en het 8e won ruim met 8-1 van Nw.Lekkerland 10. Het 7e won met 0-5 bij De Lindt 7.
Bij de jeugd bleef A1 in de kampioensrace door een regelmatige 0-4 zege bij BSC A1 en er gebeuren misschien echt mooie dingen bij A1 want koploper Baronie verloor en A1 heeft nu de minste verliespunten in de hoofdklasse.A2 en B1 gingen dus niet door en B2 speelde bij Emma B1. B3 won met 3-5 bij Dubbeldam en C1 kwam op het Noordpark uit tegen Baronie. Het team van Meino en René werkte weer keihard en de sfeer blijft ondanks de nederlagen goed en vrijwel elke training kan Meino zijn hele groep begroeten en dat mag ook wel eens gezegd worden. C1 bleef lang op de been en de 0-1 stand stond lang op het bord. Het werd uiteindelijk
0-8.
C3 blijft veel scoren; nu een 4-9 zege bij OMC C3 en voor C4 beviel de nieuwe indeling prima: eindelijk een zege en wel met 3-1 tegen IFC C3.

Bij de D- pupillen kwamen D2,D4 en D6 in actie. D2 is na hun titel een stuk hoger ingedeeld en komt nu veel D1- teams tegen. Tegen OMC D1 weet D2 weer waar ze staan: een 0-8 nederlaag. D4 speelde een thriller tegen Wieldrecht: het werd uiteindelijk 7-6 voor de Vogels. Ook D6 won en wel met 2-1 van Amstelwijck.
E-1 verloor met 5-1 bij Pelikaan, E4 verloor met 0-9 tegen Wieldrecht en E5 won dik met 11-0 van De Zwerver.
E7 speelde tegen Nieuw Lekkerland en verloor met 0-2. F1 won meteen hun eerste wedstrijd en de 4-1 zege op OMC F1 leverde veel plezier op.
F5 won met 4-2 van Sliedrecht en F7 ontmoette in Wieldrecht een zwakke broeder in hun klasje: het werd maar liefst 16-0. F8 won met 6-4 van ASWH. F10 is een nieuw team dat wordt geleid door de enthousiaste Stefan Noort en Stamaties Bindels. Hun eerste wedstrijd was spectaculair. Na een 2-4 achterstand won F10 uiteindelijk met 8-4 van Drechtstreek F12. De kabouters kwamen ook in actie en tegen Rijsoord werd met 5-1 gewonnen.

Lees meer over:

voetbal vvgz
Deel dit bericht met je vrienden!