vrijdag 28 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Bedrijven op de Gors gaan samenwerken aan veiligheid

13 februari 2009

ZWIJNDRECHT - Ondernemers, politie, brandweer en gemeente gaan samenwerken om de veiligheid op bedrijventerrein De Gors in Heerjansdam te vergroten. Uiteindelijk is het streven om het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVOB) binnen te halen voor het bedrijventerrein.

Op maandag 16 februari 2009 is er een startbijeenkomst waar allen betrokken partijen aanwezig zullen zijn. Het MKB-Nederland (Midden en Kleinbedrijf Nederland) gaat het proces begeleiden daarbij ondersteunt door de Kamer van Koophandel Rotterdam.

Allereerst wordt de huidige veiligheid in kaart gebracht, om te kijken welke maatregelen nodig zijn om de veiligheid te verbeteren. Het gaat dan vooral om het terugdringen van de overlast door inbraak, brandstichting en vernieling. Volgende week krijgen alle ondernemers op de Gors een enquête in de bus over hoe zij de veiligheid op het bedrijventerrein ervaren.

Het MKB gaat de gegevens van de enquête en de gegevens van de brandweer en de politie op een rijtje zetten en analyseren. Ook gaat de politie, de brandweer en de gemeente samen met ondernemers het bedrijventerrein schouwen om  kijken waar de veiligheid op het bedrijventerrein in het geding is.

Hierbij wordt ook gekeken naar de sociale veiligheid, maar ook of de bestrating, beplanting en verlichting onveilige situaties oplevert. Na deze inventarisatieronde zal het MKB een plan van aanpak schrijven met daarin maatregelen om de veiligheid te verbeteren. Gestreefd wordt om op 12 september 2009 het proces af te ronden met het officiële certificaat dat wordt uitgegeven door KIWA Certificatie en Keuringen.

Deel dit bericht met je vrienden!