zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Wintervoorleesavonden in de Vergulde Swaen zeer succesvol

5 februari 2009

ZWIJNDRECHT - De Wintervoorleesavonden die de Historische Vereniging Zwijndrecht dit jaar weer organiseert, zijn ongekend succesvol. De meeste avonden waren op voorhand reeds helemaal volgeboekt. Alleen op 25 februari en 11 maart zijn nog plaatsen beschikbaar.

Organisator van de avonden, Marcel Deelen, spreekt van een mooi succes. “De avonden raken blijkbaar nu zo bekend dat belangstellenden er rekening mee houden in hun agenda. Sommigen vroegen in het najaar al of we de avonden weer deden.”

Het is dit jaar de zesde keer dat de serie van acht avonden plaatsvindt. In een ouderwetse sfeer leest of vertelt een aantal bekende mensen uit Zwijndrecht of omgeving in de stijlkamer van het museum een verhaal. Op het programma staan nu nog (alfabetisch genoemd), Henk Bosch, mw. Derks-den Boer, José de Man, Peter van Steekelenburg en Piet Taselaar.

Tijdens de laatste avond, op 11 maart, is ook levende muziek aanwezig. Verteller is dan Piet Taselaar. Die avond is er plaats voor meerdere belangstellenden.

De avonden beginnen om 20.00 uur precies, belangstellenden worden verzocht iets eerder aanwezig te zijn. Gezien het beperkte aantal plaatsen is van te voren opgeven noodzakelijk. Dit kan via (078) 612 5681 of aan de balie van De Vergulde Swaen. De kosten bedragen € 6,- euro per avond, inclusief inwendige verzorging.

Deel dit bericht met je vrienden!