zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

ASML Foundation stimuleert scholing in Congo

2 februari 2009

ZWIJNDRECHT - ASML Foundation ondersteunt in 2009 het ICC Patmos Kinderdorp in Congo. De stichting uit Veldhoven doneert een bedrag van € 7.500 aan Internationale Kinderhulp Nederland (IKN), die in Nederland fondsen werft voor het Congolese weeskinderenproject.

Eén van de belangrijkste speerpunten van de Zwijndrechtse stichting is het stimuleren van de zelfredzaamheid. Scholing is daarom erg belangrijk. In het Patmos Kinderdorp in Oost- Congo staat daarom ook een school waar bijna 160 kinderen naar toe gaan. ASML Foundation staat volledig achter deze filosofie. Zij besloot daarom om het salaris van de leraren in 2009 volledig voor haar rekening te nemen.

Het  kinderdorp ligt hemelsbreed op zo’n 20 kilometer van Goma. Hier woedde enkele maanden geleden nog een burgeroorlog. De rebellen zijn nu naar het Noorden verderven, maar nog steeds heerst er angst. Bovendien zijn de voedselprijzen enorm gestegen.

Toch vindt IKN het belangrijk, dat de kinderen naar school kunnen blijven gaan. Daarom zijn ze héél blij met de donatie van ASML Foundation. Méér informatie over IKN is te vinden op www.internationalekinderhulp.nl

Lees meer over:

ASML foundation
Deel dit bericht met je vrienden!