maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Lesaanpak van Margrietschool bekroond

28 januari 2009

ZWIJNDRECHT - Leerlingen van de Margrietschool uit Zwijndrecht kunnen trots zijn op hun school. De lesaanpak voor de zaakvakken (o.a. geschiedenis, aardrijkskunde, natuur) en creatieve vakken (o.a. tekenen en handvaardigheid) en de aanpak voor het kweken van internationaal begrip is bekroond.

Op de Nederlandse Onderwijstentoonstelling in Utrecht heeft het curriculum waarmee de school werkt de NOT stimulatieprijs prijs in de wacht gesleept in de categorie innovatie leermiddelen.

Martin Wervenbos directeur van de Margrietschool: ‘Wij werken sinds 2007 met het International Primary Curriculum (IPC) en zijn erg tevreden met de resultaten op school. Door deze aanpak hebben we echt een impuls gegeven aan de kwaliteit van ons onderwijs. Omdat leren nog meer centraal staat dan voorheen. Het is dan ook een hele eer om te horen dat het curriculum ook door andere collega’s uit de sector wordt gezien als inspirerend en vooruitstrevend curriculum.’

Wat is het IPC?
Het IPC is een nieuw curriculum gebaseerd op oude en nieuwe inzichten van effectief leren. Het curriculum geeft de zaakvakken en creatieve vakken een nieuwe impuls omdat de lesstof wordt aangereikt op een wijze die thuishoort in de 21e eeuw. Het uiteindelijke doel is om leerlingen zelf nog effectiever te laten leren. Voor leerlingen en leerkrachten helpt het ook bij het verbeteren van het eigen leerproces. Het IPC draait momenteel op meer dan 530 scholen in meer dan 50 verschillende landen. Hiermee is IPC wereldwijd het snelst groeiende curriculum en ook een echt internationaal curriculum.

Pieter de Kool, coördinator van IPC Nederland:’Uit de praktijk blijkt dat door de aanpak van het IPC zowel leerkrachten als leerlingen ervaren dat gerichter en met meer plezier wordt geleerd. Het IPC helpt de leerkracht zijn rol als leerkracht op te pakken: structuur geven, loslaten en feedback geven. Dit slaat ook over naar andere vakken.
Wij willen dat ieder kind in Nederland op termijn de kans krijgt om op deze inspirerende manier te leren.

Over IPC Nederland
IPC Nederland begeleidt Nederlandse scholen met de invoering van het IPC. Hiervoor werkt IPC Nederland samen met de onderwijsadviesbureaus Consent, Drielanden, Eduniek, HCO, Marant en Onderwijsadvies. Voor meer informatie over het IPC kunt u contact opnemen met IPC-adviseur Pieter de Kool, telefoon: 070-3001040 of e-mail: pieter.dekool@ipcnederland.nl.
Je kunt ook kijken op de website: www.ipcnederland.nl

Deel dit bericht met je vrienden!