Monday 20 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Voorleesontbijt op CBS De Brug

21 januari 2009

ZWIJNDRECHT - Op woensdagochtend 21 januari was de start van de Nationale voorleesdagen. Op Basisschool de Brug beginnen alle kleuters deze ochtend met een voorleesontbijt, gezellig met elkaar in de klas ontbijten, kopje thee erbij en een mooi verhaal voorgelezen door de juf. Een fijn begin van de dag voor alle kinderen.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun en degene die voorlezen veel plezier. De bedoeling van deze nationale voorleesdagen is om het voorlezen aan met name peuters en kleuters te stimuleren, niet alleen op de scholen maar ook thuis.

Aan het eind van de ochtend kregen alle kinderen een prentenboek mee naar huis zodat ouders/ verzorgers voor het slapen gaan ook nog een verhaalkonden voorlezen. Want wie niet voorgelezen wordt komt veel tekort.

Lees meer over:

cbs de brug
Deel dit bericht met je vrienden!