Korfballers sv Conventus blijven kansrijk na zege op Springfield

13 februari 2017
Korfballers sv Conventus blijven kansrijk na zege op Springfield

ZWIJNDRECHT - De korfballers blijven kansrijk in de strijd om het kampioenschap dankzij een overwinning op Springfield. Het team van coach Marco Zeebregts kende in de eerste helft nog moeite met de tegenstander, maar maakte in de tweede dertig minuten korte metten met Springfields kansen op de overwinning.

Met het laagst geklasseerde team in de competitie als tegenstander zou Conventus het op papier niet moeilijk krijgen, maar cadeau kreeg het Zwijndrechtse team het zeker niet. In de eerste helft ontwikkelde zich een spannende strijd tussen beide teams, waarbij het scoreverloop gelijk op ging. Dit was het gevolg van wat rommelig spel aan de kant van Conventus, waar Springfield zelfs de meest onmogelijke kansen wist te scoren. Het team ging dan ook met een nipte 8 – 9 voorsprong de rust in.

De tweede helft begon een stuk voortvarender voor Conventus: het team nam geen onnodige risico’s en zette hierdoor meer kansen om in doelpunten, terwijl het met een groot aantal variaties de tegenstander gek kon maken. Het resultaat was dat het door WellnessSun gesponsorde team uit wist te lopen tot een ruime 10 – 18 voorsprong, mede dankzij opnieuw acht doelpunten via Nico Philippo.  Vanaf dit punt kon het team de wedstrijd op veilig uitspelen. Hierbij kregen ook A-jeugd spelers Dunja van Veen en Luuk van de Pol speeltijd, waarin beiden zelfs bij hun eerste balcontact wisten te scoren! De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen in een ruime 15 – 21 overwinning, waarmee het team nog steeds medekoploper is in het kampioenschap.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.