Alles over Zwijndrecht...
08jan 2008

IKN maakt kilometers voor weeskinderen in Congo

ZWIJNDRECHT - Op maandag 7 Januari is IKN gestart met de actie Kilometers voor Congo. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd er een bedrag van € 2000,- opgehaald. Een goed begin voor het nieuwe jaar. In het Palm Party House te Zwijndrecht presenteerde IKN haar doelen voor het jaar 2008. Eén van de doelen is om € 63.000,- op te halen voor het Patmos kinderdorp in Congo. Het geld is daar hard nodig, omdat door oorlogsdreiging prijzen van voedsel en bouwmaterialen enorm zijn gestegen.

Het ICC kinderdorp, wat door IKN financieel gesteund wordt, bevindt zich in gebied vol spanningen. Rebellen en het regeringsleger zijn regelmatig met elkaar in gevecht. Deze spanningen hebben ertoe geleid, dat de prijzen van allerlei producten zijn gestegen. Eind 2007 was de situatie zo kritiek, dat de 175 kinderen in het kinderdorp nog maar 2 maaltijden per dag voorgeschoteld konden worden. IKN vond deze situatie onacceptabel en besloot om de maandelijkse budgetten te verhogen.

Om extra geld bij elkaar te brengen heeft IKN daarom de actie Kilometers voor Congo bedacht. Het idee is vrij simpel. Vanuit Zwijndrecht (waar IKN is gevestigd) ligt het kinderdorp in Congo op een afstand van 6300 km. IKN probeert voor iedere kilometer € 10,- te krijgen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie “liepen” de ruim 60 bezoekers de eerste 200 kilometer. Mary Ann Art Consultants en drukkerij Brinkman deden de aftrap van de actie door een cheque aan te bieden t.w.v. € 1.000,- (omgerekend dus 100 km). De bezoekers verdubbelden daarna de actie met het kopen van lootjes.

Tijdens de receptie werden er nog een aantal leuke toezeggingen gedaan. Zo zal Geert Hendriks uit Nieuwegein gedurende het gehele jaar 6300 km gaan hardlopen en de stichting Yes I Care zal met haar vrijwilligers ook een loopactie gaan doen. De website www.zwijndrecht.net, die regelmatig aandacht besteedt aan het werk van IKN, gaat advertentieruimte aanbieden. De helft van de advertentieopbrengst gaat naar de actie.

IKN is niet alleen blij met de financiële steun. IKN vindt het geweldig hoe particulieren en bedrijven, jongeren en ouderen zich allemaal willen inzetten voor een goed doel. Méér informatie over de actie is te vinden op www.internationalekinderhulp.nl.

Foto: Mary Ann van MA Art Consultants en Han Brinkman & Zoon van Drukkerij Brinkman overhandigen de eerste 100 km aan IKN ambassadeur Everon J.Hooi.Deel dit bericht met je vrienden!