Alles over Zwijndrecht...
03jan 2008

Ook in 2008 Natuuractiviteiten voor de jeugd in/bij 't Weetpunt

ZWIJNDRECHT - Ook in 2008 organiseert het IVN (Vereniging voor natuur- en milieueducatie) in samenwerking met 't Weetpunt natuuractiviteiten voor de jeugd van 8 jaar en ouder.

Op de eerste zaterdag van de maand (met uitzondering van de zomervakantie) van 13:00 tot 15:00 uur maken de kinderen op een ongedwongen manier kennis met de natuur in hun directe omgeving. De IVN vindt het belangrijk dat de kinderen hierbij zelf dingen kunnen ontdekken. Vast onderdeel is een onderzoek, spel of opdracht.

Per maand wordt een onderwerp gekozen dat aansluit op het seizoen: vogels, waterdiertjes, planten, vlinders, enz. De doelstelling van de IVN is dat de kinderen de natuur leren waarderen en aandacht hebben voor dieren en planten in hun omgeving. Kennis is hierbij minder belangrijk; voorop staat de beleving bij het ontdekken en de verwondering over al dat moois in de natuur!

De kinderen worden begeleid door natuurgidsen van het IVN en door vrijwilligers van de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard. Ook ouders zijn welkom om te assisteren.

De deelname is gratis. Een kleine bijdrage (waarmee materialen e.d. kunnen worden aangeschaft) wordt op prijs gesteld. Voor de dagexcursies op 12 juli en 6 september wordt een kleine bijdrage gevraagd.

’t Weetpunt is te vinden in ’t Arboretum Munnike Park aan het Develpad 169.
Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard: www.natuur-zw.nl   

Het programma van de Natuuractiviteiten staat vermeld in de agenda op deze website. Voor meer informatie over de activiteiten kunt u contact opnemen met: Lidy van der Lans-Exler, tel. 681 26 29 of e-mail: lidyexler@gmail.com

Helpt u mee?
Op dit moment verzorgen een kleine groep vrijwilligers deze maandelijkse natuuractiviteiten voor de jeugd. In grote getale komen de kinderen op de activiteiten af met als gevolg dat er geregeld wat handen tekort zijn. Heeft u zin om mee te helpen, neem dan ook contact op met Lidy van der Lans-Exler.Deel dit bericht met je vrienden!