Blauwe zone voor stationsgebied in Zwijndrecht

24 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Blauwe zone voor stationsgebied in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - In het stationsgebied kan de blauwe zone ingevoerd worden, als de gemeenteraad daarmee instemt. Voor het Veerplein en omgeving moet eerst een totaalplan komen voor de parkeer- en verkeerssituatie. Deze conclusie trekt het college van burgemeester en wethouders van Zwijndrecht na raadpleging van de bewoners over het omzetten van betaald parkeren naar blauwe zone.

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om de aanpak voor beide gebieden te splitsen. Zo kan de invoering voor een blauwe zone in het stationsgebied voortvarend ter hand genomen worden.
Wethouder Robert Kreukniet: "In het stationsgebied bestaat een breed draagvlak voor de invoering van een blauwe zone. Bewoners lieten mij weten dat zij liever vandaag dan morgen een blauwe zone in hun omgeving hebben."

Totale aanpak Veerplein
Voor het Veerplein en omgeving ligt dat anders. Ondernemers en bewoners pleitten ervoor om de invoering van de blauwe zone te zien in samenhang met andere onderwerpen. Naast het vraagstuk van de blauwe zone is aandacht nodig voor onder meer parkeercapaciteit, fietsenstalling en laad- en losgelegenheid voor de horeca. Inmiddels is het college begonnen met de voorbereiding voor een compleet plan, waarin ook de noodzakelijke vernieuwing van de kade een belangrijk onderwerp is.

Bezoekersontheffing
In het voorstel voor invoering van de blauwe zone in het stationsgebied is op verzoek van bewoners de mogelijkheid voor een bezoekersontheffing opgenomen. Ook is het beoogde gebied uitgebreid met een deel van de Koninginneweg. Eerder had het college al de maximale parkeerduur op verzoek van bewoners ingekort van drie uur naar twee uur.

Besluit gemeenteraad
De gemeenteraad neemt een besluit over de wijziging van het parkeerbeleid. De bespreking hierover is gepland in de carrousel op dinsdag 14 maart en de gemeenteraad op dinsdag 28 maart.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.