CKV Albatros pakt Zuid-Holland Korfbalcup voor D-teams

27 februari 2017 door Hennie van der Zouw
CKV Albatros pakt Zuid-Holland Korfbalcup voor D-teams

ZWIJNDRECHT - Afgelopen dinsdag heeft D1 van de Zwijndrechtse korfbalvereniging CKV Albatros de finale van de Zuid-Holland Korfbalcup gewonnen!

De finale tegen Nieuwerkerk begint met een 0-2 achterstand voor Albatros, maar Albatros weet zich snel terug te vechten naar een 4-2 voorsprong. Na de rust wordt de voorsprong nog verder uitgebreid en bij 12-8 lijkt Nieuwerkerk gebroken en pakt Albatros door. De scheidsrechter fluit af bij een stand van 18-10 en het feestje kan gevierd worden! Uit de handen van Mady Tims ontvangt Albatros een uitnodiging om in de Ziggo Dome de Leaguefinale bij te wonen, maar de bekers en medailles blinken nog mooier. Een geweldige prestatie van Albatros D1.

In het weekend werden er maar 15 wedstrijden gespeeld door Albatros, waarvan 9 thuis! E4, E5, E6 trapte de zaterdag af, waarbij de meeste punten in Zwijndrecht bleven. E4 speelde gelijk tegen IJsselvogels (3-3), E5 won met 6-4 van Nio en E6 versloeg Ventura sport met maar liefst 13-6.
D3 speelde een fantastische wedstrijd en droogde Nieuwerkerk met maar liefst 19-1 af. Ook E1 en C1 wisten hun wedstrijd te winnen. E1 won met 5-12 van Vriendenschaar en C1 mocht afrijzen naar Zeeland en nam gelukkig twee punten mee naar Zwijndrecht, 2-16.

Thuis werd Fortis D1 verslagen door Albatros D2 met 9-5. Albatros A3 speelde een zeer spannende wedstrijd tegen Kinderdijk, waarbij beide teams gelijk opgingen. Aan het einde van de wedstrijd kwam Albatros net wat scherpte tekort en pakte Kinderdijk de winst, 10-11. Senioren 5 kende een soortgelijke wedstrijd. Beide teams gingen rusten met een 6-6 gelijke stand en ook in de tweede helft bleven de teams aan elkaar gewaagd. In de laatste seconden van de wedstrijd weet KOAG echter de voorspong te pakken en de punten mee naar huis te nemen, 11-12. De meeste doelpunten werden deze week gescoord door senioren 7 dat triade met 6-22 versloeg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.