Vierde kampioen bij korfbalvereniging Albatros

06 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Vierde kampioen bij korfbalvereniging Albatros

ZWIJNDRECHT - Albatros heeft zaterdag haar vierde kampioen van het lopende zaalseizoen begroet. Senioren 10 boekte haar tiende overwinning op rij en versloeg Voltreffers 2 met 25-4. Het korfbalteam bestaande uit voornamelijk oud-eerste spelers werd hiermee onbereikbaar voor de concurrenten en vierde het feestje met hun eigen kroost. Het 10e scoorde al 247 doelpunten en kreeg slechts 108 doelpunten tegen. 

In de strijd om de titel moesten senioren 9 en A4 afhaken. Het 9e verloor met 9-16 van koploper GKV 5 en A4 kon in Gouda niet opboksen tegen Gemini A2 waardoor de ploeg nu afhankelijk is geworden van een misstap van de concurrentie.

Twee jeugdteams blijven wel op kop in hun poule maar vieren later hun feestje. B4 klopte ADO B2 met 1-6 en D4 versloeg Triade D1 met 1-3. E3 verspeelde een puntje tegen Vitesse maar blijft koploper, maar E7 kon niet stunten tegen Twist E4.

Winst was er afgelopen weekend wel voor senioren 6 dat haar eerste overwinning in het zaalseizoen boekte. Het hoger geplaatste Korbatjo 3 werd met 14-11 verslagen. F2 klopte KCC F1 met 9-11 maar de hoogste uitslag kwam op naam van E6 dat Nieuwerkerk E5 met 0-32 afdroogde.

Na de rustige speelzaterdagen in de voorjaarsvakantie hebben we komend zaterdag weer een vol programma waarbij 37 teams in het veld komen. Spannend wordt het voor senioren 3 en A1 die bij winst goede zaken doen. Het 3e ontmoet koploper Rust Roest 3 voor de tweede keer in zestien dagen en mag zich bij winst kampioen noemen. A1 speelt zich bij winst op Vitesse veilig in de Overgangsklasse en is bij elk ander resultaat afhankelijk van het resultaat van concurrent DeetosSnel.

Heel bijzonder wordt de wedstrijd van C1 dat voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tjoba weet met hoeveel doelpunten verschil er gewonnen moet worden om de kampioensvlag te mogen hijsen.

Fotobijschrift: Albatros 10 poseert met hun kinderen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.