Pelikaan verliest de tweede periode en raakt achterop bij de top

07 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Pelikaan verliest de tweede periode en raakt achterop bij de top

ZWIJNDRECHT - De ontknoping in de tweede periode was een bizarre, typisch een geval “twee honden vechten om één been en de derde gaat er mee heen”. Door de nederlaag van de koploper in de tweede periode Nieuwenhoorn, 1-2 tegen Strijen, en met het gelijke spel van Pelikaan zou Pelikaan op doelsaldo periodekampioen zijn geworden maar achtervolger Hellevoetsluis, voorafgaand aan deze competitieronde 1 punt achter Pelikaan in de tweede periode won zijn thuiswedstrijd en passeerde Nieuwenhoorn en Pelikaan en werd winnaar van deze periode.

Voor de volledigheid, Heerjansdam eindigde bovenaan in deze periode maar omdat zij de eerste periode al hadden gewonnen gaat de prijs naar de nummer 2.

Dan de wedstrijd, in het veld was terug te zien dat beide ploegen op 1 punt van elkaar op de ranglijst staan. Het gehele duel waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd met af en toe een korte periode dat de één wat meer balbezit had en/of wat meer kansen kreeg dan de ander. Toch kwam het eerste doelpunt vrij onverwacht. Een vrije trap werd door Piershil in de zestien gegooid en het was de lange spits van Piershil die geheel vrij stond en tegendraads inkopte: 0-1 na 13 minuten spelen. Pelikaan drong daarna wel aan zonder echt grote kansen te krijgen. Na een half uur spelen kreeg Pelikaan een corner en daaruit ontstonden een paar hachelijke momenten voor het vijandelijke doel waar zelfs geclaimd werd dat de bal over de lijn was gegaan en ook nog voor een handsbal maar de gedecideerd leidende scheidsrechter negeerde de protesten. Even later weer een corner voor Pelikaan en daaruit kopte Erwin van Dis de bal net over het doel. Maar 1 minuut voor rust kwam Pelikaan toch op de verdiende gelijkmaker. Door een goed opgezette aanval van Pelikaan kwam de bal op de rand van de zestien bij Anouar Saïd die de bal hard en onberispelijk inschoot, 1-1 en tevens ruststand.

Ook de 2-1 kwam vrij onverwacht. Een perfecte pass vanuit het middenveld werd goed gecontroleerd door Anouar Saïd die als enige Peli in het strafschopgebied stond en omdat er niemand bij hem in de buurt stond deed hij het maar zelf. Hij passeerde zijn tegenstander en plaatste een heerlijk schot dat met een curve over de keeper in de verre hoek plofte. Een doelpunt van de buitencategorie. Op dat moment was Pelikaan virtueel periodekampioen maar het zou anders lopen. Piershil wilde niet verliezen en kreeg daarna 2 mogelijkheden maar beide schoten gingen over het doel van Pelikaan. De 2-2 hing in de lucht en uiteindelijk kwam deze er ook. Een scrimmage voor het doel van Jordi Lingen waar de Pelikaan-verdediging de bal niet weg kreeg en de bal kwam voor de voeten van een Piershil-speler die ook weer via een Pelikaan voet de gelijkmaker scoorde. Beide ploegen gingen voor de winst waarbij Pelikaan de beste kansen kreeg. Bijna had Anouar Saïd zijn derde treffer gemaakt maar het schot uit zijn slalom door de verdediging was te zacht. Eén grote kans kreeg Pelikaan nog toen Daniel Munoz in blessuretijd de bal via de lat overschoot. De stand bleef ongewijzigd.

Over het algemeen gesproken was deze 2-2 een terechte uitslag. Geen van beide ploegen maakte echt aanspraak op de overwinning, daarvoor was het spel te matig en te slordig. Dit gelijke spel was voor Pelikaan een gemiste kans op een prijs. Dan maar alles inzetten voor de derde periode of een hoge klassering waar er mogelijk een periode kan worden overgenomen van de kampioen als die zelf al periodekampioen zijn geworden.

De volgende spelers maakten hun opwachting: Jordi Lingen, Ronan Langenberg (85, Jesse de Raad), Achraf Bouchrit, Mahmut Erol, Vince van Nes, Lucas Adelino, Erwin van Dis, Sharog Susani, Jeffrey Nossent (73, Jesper Nossent), Anouar Saïd en Daniel Munoz.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.