Ondernemersverenigingen OVZ en Hazewinden kijken positief terug op 2016

10 januari 2017
Ondernemersverenigingen OVZ en Hazewinden kijken positief terug op 2016

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Ondernemersverenigingen presenteren economische cijfers 2016: Bedrijfsleven overwegend positief.

De leden van de beide lokale ondernemersverenigingen OVZ (Zwijndrecht) en Hazewinden (Heerjansdam) kijken positief terug op 2016 en hebben positieve verwachtingen voor 2017. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek, die gepresenteerd werden tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Zwijndrecht en de beide ondernemersverenigingen op jl. 9 januari in het Gemeentehuis van Zwijndrecht.

Aan de enquête onder het bedrijfsleven deden dit jaar iets minder bedrijven mee dan vorig jaar, waarbij de respons voor 43% uit de sector Dienstverlening kwam. Wat betreft de omzet bleek dat 54% van de bedrijven in 2016 een stijgende omzet geboekt hebben (vorig jaar was dat 57%) en 23% een gelijke omzet hadden. Een flink aantal bedrijven kende zelfs een omzetstijging van meer dan 10%. Deze cijfers vertaalden zich ook in de winstverwachting voor 2016, want 86% van de bedrijven verwacht in 2016 een positief eindresultaat. Maar liefst 64% van de bedrijven verwacht dat het resultaat over 2016 hoger
uitkomt dan in 2015.

Ook werd gevraagd naar de verwachting voor het doen van substantiële investeringen in 2017 en het verloop van de werkgelegenheid. 33% van de bedrijven verwacht in 2017 aanzienlijk te gaan investeren. Dat beeld verschilt weinig van 2016. Wat betreft de werkgelegenheid verwacht 37% van de bedrijven dat de werkgelegenheid in hun bedrijf gaat stijgen (vorig jaar was dat cijfer hetzelfde). Slechts 8% verwacht een daling.

Beide voorzitters concludeerden dat het bedrijfsleven op alle fronten een positieve ontwikkeling te zien geeft. Zowel bij het verloop van de omzet, de winst en de werkgelegenheid is er de laatste drie jaar een licht stijgende trend waarneembaar. Op het gebied van de investeringen is er sprake van een stabiel
patroon. Deze cijfers sluiten aan bij de nationale cijfers van de aantrekkende economie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.