Groote Lindt verslaat De Alblas met 2-3

13 maart 2017 door Josette Huisman
Groote Lindt verslaat De Alblas met 2-3

ZWIJNDRECHT - Na de thuiswedstrijd al eerder in het seizoen in winst te hebben omgezet heeft De Lindt ook de uitwedstrijd gewonnen. Gemakkelijk ging het deze keer niet maar de overwinning was terecht gezien de spelopvatting van Groote Lindt.

De eerste helft had een opzienbarende openingsfase die gekenmerkt werd door veelvuldig balverlies. Dit ontstond met name omdat De Alblas de lange bal veelvuldig hanteerde en bij De Lindt doordat het de rust en de concentratie miste om de vrije man te zoeken. Echt grote kansen ontstonden er dan dus ook niet. De openingstreffer kwam dan ook min of meer uit de lucht vallen. De Alblas probeerde achterin de bal rond te spelen maar daarbij zagen ze Tom Koetsenruijter over het hoofd. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje en rondde oog-in-oog met de goalie bijzonder koel af.

Lang mocht Groote Lindt niet genieten van de voorsprong. Ook de goal van De Alblas kwam uit de lucht vallen al was dit min of meer letterlijk. Een als voorzet bedoelde bal zeilde via de binnenkant van de paal binnen. De gelijke stand van 1-1 was tevens de ruststand.

De tweede helft was pas kort bezig toen De Alblas een voorsprong nam. De Alblas maakte hiermee haar titelaspiraties waar zo was de gedachtegang maar niets bleek minder waar. De thuisploeg bleef volharden in de lange bal waardoor De Lindt noodgedwongen terug moest om deze te verwerken. Hierdoor ontstond er wel de nodige ruimte op de helft van De Alblas. Het was Steven Kramer die een goed genomen vrije trap achter de doelman kopte en de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Groote Lindt werd sterker en nadat een eerste kans op de voorsprong niet benut was zorgde Nasir el Arbaoui met een harde schuiver voor de 2-3. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar omdat de verdediging keurig overeind bleef.

Volgende week wacht Groote Lindt de derde uitwedstrijd op rij (!). We gaan dan op bezoek bij de nummer drie uit de tweede periode. We spelen in en tegen Streefkerk om 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.