Overwinning brengt Pelikaan 1 terug richting de top

13 maart 2017 door Josette Huisman
Overwinning brengt Pelikaan 1 terug richting de top

ZWIJNDRECHT - Met een moeizame overwinning op hekkesluiter Alblasserdam staat Pelikaan nu op een vierde plaats met maar vijf punten achterstand op koploper Heerjansdam.

Zoals elke week schoot Pelikaan furieus uit de startblokken. Reeds in de 2e minuut een grote kans om de score te openen. Jesper Nossent werd op rechts aangespeeld en legde de bal terug op de zestien waar Sharog Susani een vrije schietkans kreeg door een overstapje van een Pelikaan-aanvaller maar de keeper hield de bal eruit met zijn voet. Maar drie minuten later was het toch raak. Een vrije trap werd door Sharog Susani met gevoel op het hoofd gelegd van Jesper Nossent die keurig inkopte: 1-0. Alblasserdam moest nu ook de aanval zoeken maar zonder een uitgespeelde kans te creëren kwamen zij onverwacht op 1-1. Eenzelfde situatie als bij de 1-0 kwam deze goal ook uit een standaard situatie. Alblasserdam kreeg een vrije trap halverwege de Pelikaan-helft en ook nu was het een kopbal die de bal over de lijn liet gaan. De assistent-scheidsrechter van Pelikaan vlagde echter voor buitenspel en daardoor greep de Pelikaan-verdediging niet in, de scheidsrechter liet echter doorspelen en zo kreeg de doelpuntenmaker alle tijd om in te koppen.

Toen brak het kwartiertje van Anouar Saïd aan. Eerst in de 17e minuut een schot dat door de keeper werd gehouden. In de 24e minuut verscheen Anouar Saïd alleen voor de keeper na een verre pass vanuit het achterveld maar hij treuzelde te lang en zo werd deze kans verprutst. Maar drie keer is scheepsrecht want na weer een verre pass van de verdediging van Pelikaan kwam hij ook nu alleen voor de keeper. Na eerst tegen de doelman aangeschoten te hebben verzilverde hij de rebound, 2-1 na 32 minuten spelen. Pelikaan dacht en hoopte met deze stand de rust te halen maar kwam bedrogen uit. Want net voor rust werd het toch 2-2. Een paar verdedigende slordigheden van Pelikaan werd goed afgestraft door Alblasserdam. Toch een kleine domper voor Pelikaan die dus helemaal opnieuw moest beginnen.

En opnieuw beginnen deed Pelikaan. Van begin af aan werd de druk op de verdediging van Alblasserdam gezet die hun aanvallers alleen konden bereiken met verre trappen van achteruit. Maar het was juist Pelikaan die scoorde met een verre pass, identiek aan de 2-1. Deze pass kwam terecht bij wie anders dan Anouar Saïd, schoot ook nu eerst tegen de keeper op en de rebound leverde de   3-2 op. Na 20 minuten in de tweede helft kon Pelikaan de wedstrijd beslissen. Een uitbraak van Pelikaan waarbij Jesper Nossent en Anouar Saïd met één verdediger en de keeper voor zich het niet goed uitspeelde.

Ruim tien minuten later nog een kans om de wedstrijd op slot te gooien. Erwin van Dis gaf een voorzet die terecht kwam bij Jesper Nossent, die kapte zijn tegenstander uit, schoot op doel maar ook deze keer redde de keeper met zijn voet. Alblasserdam gaf niet op en ging voor de gelijkmaker. Daardoor ontstond er ruimte voor Pelikaan en in de 90e minuut kwam de beslissing. Een uitval van Pelikaan en de geheel vrij gelaten Daniël Munoz kon in één keer doorstomen naar het vijandelijke doel. Daar aangekomen verleidde hij de keeper met een subtiele beweging en terwijl de keeper uit balans was schoof hij de bal rustig en beheerst langs de verslagen doelman en de 4-2 was een feit. In de blessuretijd schoot Anouar Saïd nog op de paal na aangeven van Daniël Munoz.

Een meer dan terechte overwinning voor Pelikaan zonder echt geweldig te spelen. Maar de strijdlust was in ieder geval aanwezig, van de vele kansen werden er vier benut en dus mag Pelikaan met een tevreden gevoel terugkijken op deze wedstrijd.

Pelikaan speelde met de volgende spelers: Jordi Lingen, Valeri Silva, Achraf Bouchrit, Mahmut Erol, Vince van Nes, Jeffrey Nossent (76, Daniel Munoz), Sharog Susani, Erwin van Dis, Lucas Adelino, Jesper Nossent en Anouar Saïd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.