O&O-Turnsters ronde verder

20 maart 2017 door Hennie van der Zouw
O&O-Turnsters ronde verder

ZWIJNDRECHT - In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap individueel toestelturnen hebben de meisjes en dames  van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O bij de in Reuver gehouden tweede kwalificatiewedstrijd zich allemaal weten te plaatsen voor de volgende ronde.

Melanie Stout (pupil-1-N1) verwierf zich de beste uitgangspositie. Op slechts 0,017 punten achterstand op nummer één eindigde zij knap met 51,450 punten op de tweede plaats.

Bij de junioren eiste Desiree Storm met 47,358  punten het brons voor zich op. Esmé van Geldorp werd met 434,725 zevende en Liz Gelderblom met 43,200 punten dertiende.
Jessy de Jong bond de strijd aan bij jeugd-N2. Met 49,433 punten bezette zij de tiende plaats.

De ritmische gymnastiekafdeling kwam in Dordrecht in actie bij de 1ste plaatsingswedstrijd voor groepen op A/B-niveau.

Tot tweemaal toe misten de O & O-turnsters net het erepodium. De seniorenploeg bestaande uit Mirjana Urosevic, Noa Rijermers, Cheryl van de Perk en de zusjes Mea en Fenne Dijkstra kwam bij hun hoepelcompositie slechts 0,05 punten te kort voor het brons en werden vierde met 9,900 punten.
Het zelfde lot ondergingen de pré-junioren Olivera Stepanov, Jada Snikkers, Fenne van Oversteeg en Caithlyn Bezemer. Ook zij met een hoepeloefening. Met hun tweede optreden met bal eindigden zij op de zevende plaats.

In de juniorencategorie moesten de verenigingen een knotsoefening uitvoeren. De O & O-turnsters Cheryl van de Perk, Mea Dijkstra, Tessa de Vroomen, Tessa van de Bergh, Rosalie van de Berg en Ilse van Dam eindigden met 8,300 punten op de vijfde plaats.

Alle groepen drongen door tot de volgende ronde.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.