O & O-Turners op diverse fronten met goed resultaat actief in Tilburg

27 maart 2017 door Hennie van der Zouw
O & O-Turners op diverse fronten met goed resultaat actief in Tilburg

ZWIJNDRECHT - Voorbije weekend kwam de jongens / herenselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O in Tilburg op diverse fronten in actie. Naast de EK-kwalificatiewedstrijd van de nationale selectie vonden er ook NK-kwalificatiewedstrijden voor de 1ste en 2de divisieplaats,  alsmede een kwartfinale voor de 3de divisie.

Bij de 1ste EK-kwalificatiewedstrijd was Anthony van Assche oppermachtig aan de ringen. Met een score van 14,30 punten bleef  hij zijn clubgenoot Bart Deurloo ruim voor, die met 13,65 punten op dit onderdeel tweede werd. Ook het optreden  van Anthony op de brug met een score van 13,60 punten mocht er zijn.

Bart  ging als allrounder op vloer met 14,05 punten uitstekend van start. Ook zijn sprong met een waardering van 14,42 punten liet niets te wensen over. Helaas moest hij zowel bij voltige als bij brug een val incasseren.  Door een val bij het toestelverkennen aan het rek zag hij van verdere deelname af.
Boudewijn de Vries turnde een tweetal toestellen. Zijn rek kreeg 13,15 punten toegekend, zijn voltige 12,50 punten.

Bij de NK-kwalificatiewedstrijd voert Jayden Paton bij de instappers van de 1ste divisie het peloton aan. Met 103,85 punten werd hij knap eerste. Omar F’touh werd in deze categorie met 100,30 punten vierde.

Bij de eredivisiejeugd  wist Jordi Hagenaar met 69,85 punten beslag te leggen op het zilver.  Jarien Fokkens werd hierbij met 62,40 punten zevende.

Ruben Reedijk pakte het zilver bij junioren-I van de 2de divisie. Zijn score bedroeg 67,45 punten.
Bij de pupillen van de 1ste divisie kwam Lance Visser slecht 0,30 punten te kort voor het erepodium.. Met 99,10 punten werd hij  vierde.

Jordy Hagestein bond de strijd aan bij de senioren van de 2de divisie  Na een goed geturnde wedstrijd eindigde hij met 66,45 punten op een vijfde plaats.

Verder maken zich op voor een volgend treffen:
Koen Kappetijn,  (jun.I – 2de divisie), Joëwi Edhie Hoessein (instap – 3de divisie), Frank Scheffer, Daniël Qualm, Soulaiman Tajjiou (allen pupil – 2de divisie),  Daan Eshuis (pupil – 3de divisie), Siem van Vliet en Olivier Kijkuit (beiden instap – 2de divisie).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.