Korfballers Albatros lijken klaar voor tweede helft van veldcompetitie

27 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Korfballers Albatros lijken klaar voor tweede helft van veldcompetitie

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros lijken klaar voor de tweede helft van de veldcompetitie die op zaterdag 1 april van start gaat. Afgelopen zaterdag werd er geoefend zowel op spotcomplex Develstein als in den vreemde. De seniorenselectie zocht het zelfs in Lissabon waar een trainingsweekend werd afgewerkt bij de korfbalvrienden van Benfica. Er werden oefenwedstrijden gespeeld en verder was er tijd om de Portugese hoofdstad te bekijken.

Albatros 3 bracht een weekend in Brabant door en won de oefenwedstrijd tegen SDO 3 in Veldhoven met 14-15. Het 4e kreeg een pakslaag bij naamgenoot SDO 3 in Kamerik. A1 en A2 oefenden tegen het Delftse DES om te wennen aan het grote veld en de omstandigheden. Ook enkele jeugdteams oefenden op het winderige veld en daarbij was er winst voor B4, D3 en E4. D1 en D2 speelden gelijk tegen respectievelijk Kinderdijk D1 en DVS’69 D1.

A.s. zaterdag maar liefst 39 wedstrijden om het echie voor Albatros waarvan 17 op het thuisveld. Selectieteam E1 opent het programma om 9.00 uur tegen Nieuwerkerk E2. Voor F1, D1, C1 en B1 staan uitwedstrijden op het programma bij respectievelijk Kinderdijk, Vitesse, HKC en TOP.
A1 heeft in koploper KCC A1 een lastige tegenstander, terwijl het 2e revanche wil nemen op VEO 3 waar in september 2016 van verloren werd.  Het 2e kan de punten goed gebruiken. Albatros 3 en 4 spelen bij WION 2 en 3. WION 2 staat op een 2e plaats met een negatief doelsaldo terwijl het 3e als rode lantaarndrager verrassend genoeg de meest scorende ploeg in de reserve 2e klasse O is.
Om 16.00 uur staat de derby tussen Albatros en Vitesse gepland en is het zaak voor Albatros om geen fout te maken in de strijd om de koppositie in de 1e klasse E. De wedstrijd in september 2016 werd door Albatros met maar liefst 15-26 gewonnen, maar resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst.

Bijschrift foto: De korfballers van Albatros gaan weer naar buiten

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.