Creatieve medicatie voor zieke koningin op kindcentrum De Rank

31 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Creatieve medicatie voor zieke koningin op kindcentrum De Rank

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Kindcentrum De Rank van PIT kinderopvang & onderwijs heeft deze week een bijzondere projectweek afgesloten. Recentelijk kreeg het kindcentrum bezoek van de ‘Koningin van de Hoge Landen’ die bleek te kampen met een zeldzame variant van de griep. Aan de kinderen en de leerkrachten het verzoek om de koningin - in samenspraak met de dokter - beter te maken. Een uitdagende opdracht voor alle groepen.

Samen met hun leerkracht gingen de leerlingen op een creatieve manier aan de slag om de koningin beter te maken. De oplossingen varieerden van een slapstick in groep 8 tot en met circusacts, muziekstukken, dansacts en een lipdub in de lagere groepen. Langzaam maar zeker knapte de koningin op en toen de dokter ook nog eens met een speciaal kruidendrankje kwam, was het leed helemaal geleden.

Om te laten zien dat ze weer helemaal de ‘oude’ was, ging de koningin alle groepen langs om een dansje te maken. Op de afsluitende avond van het project waren de ouders en kinderen uitgenodigd om alle ‘creatieve medicatie’ te bekijken in de speciale bioscoop van het kindcentrum. Iedereen kijkt terug op een leerzame en kunstzinnige projectweek. De conclusie van de inmiddels weer kerngezonde ‘Koningin van de Hoge Landen’? “Samen bereiken we meer. Dat blijkt wel uit het feit dat ik nu weer beter ben.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.