SWOZ en Food Connect gaan binnenkort gekoelde maaltijden via internet leveren

02 april 2017 door Hennie van der Zouw
SWOZ en Food Connect gaan binnenkort gekoelde maaltijden via internet leveren

ZWIJNDRECHT - Door het overheidsbeleid, dat stimuleert om ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen, wordt er steeds meer een beroep gedaan op de zelfstandigheid van ouderen. Maar wat als het bereiden van een verse maaltijd niet meer zelfstandig lukt? Wat zijn dan de mogelijkheden? Moet hier veel voor geregeld worden? De Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht, beter bekend als de SWOZ, biedt hierin ondersteuning door het aanbieden van heerlijke versbereide maaltijden. Dit in samenwerking met Food Connect.

De SWOZ is een organisatie die zich inzet voor kwetsbare mensen. De praktijk leert dat dit voornamelijk ouderen zijn. De SWOZ biedt diverse ondersteunende diensten, waaronder de maaltijdservice. De maaltijden worden door vrijwilligers bij mensen thuisbezorgd. Doordat de vrijwilligers wekelijks bij de mensen thuiskomen hebben zij zicht op de thuissituatie en kunnen bij eventuele vragen en/of problemen direct actie ondernemen. Op deze manier wordt de maaltijdservice ingezet als een maatschappelijke functie.

De SWOZ en Food Connect werken sinds korte tijd samen. Food Connect is een partner met 16 jaar ervaring op het gebied van de maaltijdservice aan huis, met heel veel tevreden gebruikers. George Reppel, projectcoördinator bij de SWOZ vertelt: “Met ons samenwerkingsverband, waar wij overigens zeer tevreden over zijn, zijn wij in staat om op het gebied van de maaltijdverstrekking een volwaardige ondersteuning te bieden aan onze klanten”.

“Om nu ook de mantelzorgers van onze klanten ondersteuning te bieden is het vanaf 1 april aanstaande mogelijk de gekoelde maaltijden via internet te bestellen”, vervolgt Reppel. “Veel ouderen en mantelzorgers denken dat zij veel moeten regelen om een maaltijd thuis te ontvangen, echter dit is met een telefoontje snel geregeld”, aldus Reppel. “Er is wekelijks de keuze uit een ruim assortiment van 35 verschillende gerechten, dat door de klant zelf kan worden samengesteld. De menu’s variëren van de Hollandse pot tot aan gerechten met een Oosters of Italiaans accent. Vegetarisch is mogelijk en uiteraard houden wij rekening met eventuele diëten en klanten kunnen natuurlijk ook zelf hun bestelling doen via onze webshop”.

Om de dienstverlening nog verder te optimaliseren is het ook mogelijk voor de klanten van de SWOZ om via de webshop (verse) boodschappen te bestellen. Ook dit wordt gedaan in samenwerking met Food Connect. “Kortom een ondersteunde dienstverlening die er toe bijdraagt om op een prettige manier zelfstandig te blijven wonen”, aldus Reppel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.