Beweegdiploma voor 42 Zwijndrechtse kleuters

03 april 2017 door Hennie van der Zouw
Beweegdiploma voor 42 Zwijndrechtse kleuters

ZWIJNDRECHT - Onder grote publieke belangstelling van mama’s, papa’s, oma’s en opa’s hebben tweeënveertig kleuters van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O hun beweegdiploma behaald.

Het festijn vond plaats in de turnhal aan de Uilenvliet
Gedurende een twintigtal lessen voorafgaand hadden de kleuters zich alle bij het beweegdiploma behorende elementaire bewegingsvormen, zoals springen, duikelen, klimmen, rollen, balanceren, gooien enz. zich eigen gemaakt.

O & O was één van de eerste verenigingen die van de Koninklijk Nederlandse Gymnastiek Bond (KNGU) het keurmerk ontving voor het afnemen van het beweegdiploma.

Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar ó zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind.

De KNGU zorgt ervoor dat kinderen op jonge leeftijd niet alleen een zwemdiploma maar óók een beweegdiploma kunnen halen. Het kind kan in 10 tot 20 gymlessen het Beweegdiploma behalen.
In de leeftijdsperiode van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe.

Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

De diploma’s
Beweegdiploma 1 is voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar.
Beweegdiploma 2 is voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.